Hlavní obsah

Časy soupeřů? Bez komentáře, Alonso se soustředí jen na sebe

Praha

Odhadovat z výsledků pátečních měřených tréninků formule 1 šance jezdců a týmů na úspěch v pokračujícím závodním víkendu, to už snad raději věštit z kávové sedliny. Nebylo divu, že ani solidní časy nedonutily v předvečer Velké ceny Koreje Fernanda Alonsa k velkým prohlášením. Španělský pilot stáje Ferrari, který hájí v čele šampionátu už jen miniaturní náskok, se soustředí sám na sebe a dění okolo nekomentoval.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Fernando Alonso

Článek

A to ani přesto, že dokázal s jezdci Red Bullu a McLarenu držet bez potíží krok. „Těžko soudit, jak na tom kdo je. My jsme se dnes soustředili jen na sebe, dopoledne jsme testovali různé konfigurace vozu a odpoledne jsme zkoušeli pneumatiky. Až zítřek napoví...," poznamenal mnohoznačně Alonso po skončení pátečního programu v Koreji. Srovnat časy s ostatními odmítl.

Stejně jako ostatní jezdci se musel dvojnásobný mistr světa vyrovnat se špinavou tratí, která jezdcům během pátku komplikovala život. „Moc závodů se tady neodjede a ráno byla trať opravdu hodně špinavá. Postupně se to začalo zlepšovat a doufejme, že na kvalifikaci to bude úplně v pořádku, protože je samozřejmě mnohem zábavnější jezdit na okruhu, na které auto aspoň trochu drží," dodal Španěl.

Rozporuplné pocity zůstaly po pátečních jízdách v Lewisi Hamiltonovi. Zatímco první trénink pilot McLarenu vyhrál, ve druhé jízdě ztratil na nejrychlejšího muže dne Sebastiana Vettela z Red Bullu téměř devět desetin sekundy. "První dějství bylo fantastické. Co se stalo odpoledne, nevím. Změnil se vítr, ale to snad nebyl důvod propadu. Hlavně žádnou paniku. Vůz je připravený dobře, jde jen o to dostat z něj maximum," neztrácela hlavu nová akvizice stáje Mercedes, kde v příští sezóně nahradí legendárního Michaela Schumachera.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.