Hlavní obsah

Forza Michael! Vzkaz pro legendu formule 1 nesou i vozy Ferrari

Praha

Byl králem paddocku a svět formule 1 mu v těžkých časech dává najevo, že se na legendy nezapomíná. Podporu těžce zraněnému Michaelu Schumacherovi, který už měsíc bojuje o život v nemocnici v Grenoblu, vyjádřily snad všechny osobnosti F1 a podpůrné vzkazy se objevily i na monopostech při testech v Jerezu. Po týmu Mercedes je vylepili na své vozy i piloti Ferrari.

Foto: Sport.cz

Forza Michael! Stáj Ferrari nepřestává myslet na těžce zraněného Michaela Schumachera.

Článek

„Vždy mezi námi," napsala Scuderia na Twitter ke snímku monopostu Kimiho Räikkönena, za jehož hlavou je na boku nálepka Forza Michael! (Do toho, Michaeli). Stejný vzkaz poslali již včera do Grenoblu členové týmu, když jej umístili na tabuli, kterou se předávají informace jezdcům z boxové zídky.

Členové týmu rovněž začali uveřejňovat své vzkazy na webu Ferrari a v úterý se k nim přidal také Niki Lauda, který v kokpitu rudých vozů ovládl šampionát v letech 1975 a 1977. "Michaeli, každý den jsem s tebou a čekám na povzbudivé zprávy. Doufám, že spolu už brzy budeme moci promluvit!" napsala další z legend F1.

Schumacher je pro tým Ferrari skutečnou ikonou, během svého působení v Maranellu v letech 1996-2006 získal v období 2000-2004 rekordních pět titulů v řadě. S konstruktérem Rossem Brawnem, který byl u všech titulů německého pilota - včetně dvou v týmu Benetton v letech 1994 a 1995, se po svém comebacku sešel ještě v letech 2010-2012 ve stáji Mercedes, která mu v Jerezu vyjadřuje podporu vzkazem Keep Fighting Michael (Nepřestávej bojovat, Michaeli).

Legendární jezdec se vážně zranil 29. prosince při lyžování v Savojských Alpách, když při jízdě neupraveným terénem narazil hlavou do kamene. Záchranáři jej poté dopravili do nemocnice v Grenoblu, kde se Schumacher podrobil dvěma operacím hlavy a s ohledem na vážný stav je už čtyři týdny v umělém spánku.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.