Hlavní obsah

Schumi je vytrvalý bojovník. Když osud váhá, právě jeho energie rozhodne, modlí se Todt

Grenoble

Minulý čtvrtek lékaři z kliniky v Grenoblu potvrdili, že začali Michaela Schumachera probouzet z umělého spánku. Od té doby však déle než týden žádná nová zpráva nepřišla. Bývalý šampión formule 1 utrpěl koncem loňského roku při lyžování vážné zranění hlavy a musel prodělat dvě operace. Lékaři předeslali, že proces probouzení může trvat velmi dlouho. Sportovní svět se tak za Schumiho musí modlit dál.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pilot formule 1 Michael Schumacher (vlevo) a šéf FIA Jean Todt, jeho velký přítel.

Článek

Jen málo lidí má k Michaelu Schumacherovi tak blízko, jako Jean Todt. Však také prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) má ve svojí kanceláři na stole jedinou fotku. Na ní se usmívají jeho syn Nicolas Todt, jeho současná manželka Michelle Yeohová a právě Schumacher.

Vždyť spolu získali řadu mistrovských titulů a dlouhá léta spolupráce šéfa s jezdcem přerostla ve velké kamarádství.

„Michael je bojovník. Znám jeho energii, jeho odvahu i jeho vytrvalost. Pevně věřím tomu, že v okamžiku, kdy osud váhá, se právě tohle postará o rozdíl. Všichni, kteří ho máme rádi, tomu musíme věřit," líčí Jean Todt v rozhovoru pro Welt.

Sedminásobný mistr světa formule 1 spadl při lyžování ještě v závěru prosince a v současnosti ho probírají z umělého spánku. Todt je každý den informován o aktuálním vývoji. „Michael a jeho rodina jsou moji blízcí přátelé. Je důležitou součástí mého života a momentálně je vážně zraněn."

Todt již několikrát Schumiho v nemocnici navštívil a snaží se mu pomoci. „Myslím si, že pokud bych měl já podobnou nehodu, on by pro mě udělal totéž," ujišťuje zkušený bývalý šéf Ferrari, který Schumachera získal do italské stáje již v roce 1996.

Reklama