Hlavní obsah

Velká cena Německa F1 je podle Ecclestonea ohrožena i příští rok. Nejistý je také osud Monzy

Sepang

Velká cena Německa může v kalendáři formule 1 chybět i příští rok. Promotér seriálu Bernie Ecclestone dnes před malajskou Grand Prix naznačil, že pořadatelé nemají nic jistého, a zpochybnil rovněž další osud tradiční Velké ceny Itálie v Monze po sezóně 2016.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Němec Nico Rosberg při loňské GP na Hockenheimringu.

Článek

Letošní Velká cena Německa, která se měla jet na okruhu Nürburgring v červenci, byla zrušena poté, co se pořadatelé nedokázali s Ecclestonem dohodnout na podmínkách smlouvy. Druhý německý okruh Hockenheim, který se s Nürburgringem v organizaci Grand Prix střídá, závod odmítl na poslední chvíli převzít. O loňský ročník byl totiž mezi fanoušky malý zájem a pořadatelé měli nižší příjmy, než očekávali.

Na příští rok má sice Hockenheim platnou smlouvu, podle čtyřiaosmdesátiletého Ecclestonea to ale není žádná záruka, že se formule 1 na domácí okruh mistrovského Mercedesu vrátí. "To nebude mít žádný vliv, smlouvu má spousta lidí," prohlásil britský funkcionář.

Dalším tradičním evropským závodem, který ze seriálu zmizí, se podle Ecclestona může stát Monza, pokud se jeden z nejstarších okruhů formule 1 nedohodne na nové smlouvě. "Je spousta toho, co bychom všichni chtěli mít, ale nemáme, protože si to nemůžeme dovolit," prohlásil o mizejících závodech v Evropě.

Reklama

Související témata: