Hlavní obsah

Giants propustili po sedmi letech running backa Brandona Jacobse

Giants chtěli snížit Jacobsův plat, aby získali více místa ve svém platovém stropu. Avšak obě strany se nakonec nedokázaly dohodnout. Giants měli Jacobsovi vyplatit v březnu bonus ve výši 500.000 dolarů a v následující sezóně plat ve výši 4,4 milionů dolarů.

Foto: gettyimages.com

Jacobs by se chtěl stát hráčem New Yorku Jets

Článek

Jacobs, kterého si Giants vybrali do svého týmu ve čtvrtém kolem během NFL draftu v roce 2005, odehrál za Giants sedm sezón, ve kterých naběhal 4.849 yardů (čtvrtý nejlepší výkon v historii Giants) a skóroval 56 běhových touchdownů (nejlepší výkon v historii Giants).

Jacobs v rozhovoru pro deník New York Post řekl, že si myslel, že mohl ještě odehrát tři „dobré roky" a zatím nevyloučil ani možnost, že by se chtěl stát hráčem městského rivala – New Yorku Jets, přestože měl v minulé sezóně s jejich hlavním trenérem – Rexem Ryanem – pozápasový slovní konflikt.

„Byl bych rád, kdyby se to stalo," řekl Jacobs médiím. „Mnoho věcí bylo řečeno v zápalu boje. Byla by to pro mě příležitost k tomu, abych se nemusel stěhovat. Udělám to, co je v nejlepším zájmu mé rodiny. Ať si mne vybere jakýkoliv tým, bude mít štěstí. Ještě mi toho hodně zbývá a můžu toho hodně nabídnout."

Jacobs dodal, že by mu nedělalo problém spolupracovat s Rexem Ryanem. „O tom nepochybujte," řekl Jacobs. „Mnoho věcí se řeklo v zápalu boje. Tohle je fotbal. Každý týden mluvím takto s hráči ostatních týmů a poté si s nimi vždy podám ruce. Mám rád Rexe jako trenéra. Určitě bych za něj rád hrál. Byla by to příležitost vidět, jak to chodí na druhé straně."

Momentálně mají Giants na své soupisce running backy Ahmada Bradshawa, D. J. Warea a Andreho Browna.

„Byla to skvělá jízda," řekl Jacobs ve svém prohlášení. „Je to skvělý klub. Bavil jsem se. Vyhrál jsem s nimi dva Super Bowly. V tomto týmu jsem jako profesionální sportovec ve své kariéře mnoho dokázal. Tak to je. Byla to skvělá jízda. Je čas jít dál."

Giants nedávno restrukturalizovali kontrakt quarterbacka Eliho Manninga, aby tak ve svém platovém stropu ušetřili 7 milionů dolarů.

„Brandon byl skvělý spoluhráč," řekl ve svém prohlášení generální manažer – Jerry Reese. „Takováto rozhodnutí jsou pro mě vždy těžká. Dnes jsme spolu měli velmi dobrý rozhovor. Nevíme, co budoucnost pro Brandona chystá, ale přejeme mu a jeho rodině vše nejlepší."

Hlavní trenér – Tom Coughlin – řekl ve svém prohlášení o Jacobsovi: „Brandon nám pomohl získat dva tituly. Vždy dělal to, co bylo v nejlepším zájmu týmu, a nezáleželo na tom, co jsme po něm chtěli, vždy hrál a dělal to, co jsme mu řekli. On byl opravdu týmový hráč."

Reklama