Hlavní obsah

Brooksové nebyl doping prokázán a na atletickém MS může startovat

KINGSTON

Jamajská sprinterka Sheri-Ann Brooksová může startovat na atletickém mistrovství světa, které v Berlíně začne 15. srpna. Národní antidopingová komise (JADCO) ji očistila z podezření z užívání dopingu, jelikož byly zjištěny nesrovnalosti při jejích testech na zakázané látky, a proto nemohla být shledána vinnou. Informovala o tom jamajská média.

Článek

Předseda disciplinární komise JADCO Kent Gammon uvedl, že devítičlenná komise nemohla Brooksovou obvinit z užívání dopingu, protože během testování vzorku B nastaly komplikace. "Byly tam nějaké nesrovnalosti a komise nemůže sportovce usvědčit jen na základě vzorku A. Proto ji nemůžeme udělit žádný trest," uvedl Gammon pro Radio Jamaica.

Brooksová, vítězka stovky na Hrách Britského společenství v roce 2006, byla jednou z pětice jamajských atletů, kteří byli po červnovém národním šampionátu pozitivně testováni na stimulant methylxantin. Vedle ní byla zakázaná látka nalezena i u tréninkového partnera Usaina Bolta Yohana Blakea, Marvina Andersona, Allodina Fothergilla a Lansforda Spence. Jejich případy se disciplinární komise bude zabývat v pátek.

Brooksová se nyní může připojit k jamajské výpravě na přípravném kempu před šampionátem.

Reklama