Hlavní obsah

Isinbajevová se v roce 2011 vrátí ke skoku o tyči, normální život ji nudil

OLYMPIE

Tyčkařka Jelena Isinbajevová se v zimě vrátí k atletice. Světová rekordmanka tak přeruší závodní pauzu, kterou vyhlásila v dubnu krátce po nezdaru na halovém mistrovství světa v Dauhá.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Zklamaná Jelena Isinbajevová po výpadku na halovém šampionátu v Dauhá.

Článek

"Po tolika letech soutěžení mi chyběl normální život mladé ženy. Ale když jsem si ho vyzkoušela, můžu říct, že je docela nudný," uvedla v pátek pro agenturu AP. "Přestávka byla pro mě opravdu nutná, byla jsem pod obrovským tlakem, teď se ale cítím osvěžená a vrátím se zpátky na zimní sezonu v roce 2011," uvedla osmadvacetiletá atletka.

Isinbajevová vloni neskočila základní výšku na mistrovství světa v Berlíně, letos skončila až čtvrtá na halovém MS v Dauhá. Do té doby nebyla zvyklá na nic jiného než na zlato, výhradně první místa sbírala od aténských olympijských her v roce 2004.

Ruská tyčkařka, která loni v Curychu stanovila aktuální světové maximum 506 cm, plánuje završit po triumfech z Atén a Pekingu zlatý olympijský hattrick v roce 2012 v Londýně. "Ráda bych se sportem pokračovala, dokud to jen bude možné," uvedla v řecké Olympii, kde byla jako ambasadorka u zapálení ohně pro letošní premiérové olympijské hry mládeže.

Reklama