Hlavní obsah

Špotáková s Thorkildsenem rozebírala Železného, Felixovou chlácholila

Potřetí se oštěpařka Barbora Špotáková ocitla mezi smetánkou na galavečeru v Monte Carlu, kde se v neděli vyhlašovali nejlepší atleti světa. Poprvé v rámci Světového atletického finále, podruhé zde přebírala cenu za nejlepší ženský výkon roku. Letos si pozvánku vysloužila triumfem v Diamantové lize. „Teď to bylo nejklidnější,“ srovnává.

Článek

Dalo se vyhlašování srovnat s tím v roce 2008, kdy jste přebírala cenu za nejlepší ženský výkon roku?

Tehdy to bylo výjimečné, teď jsem byla řadový člen. Je to pro mě motivace i pro příští rok, chtěla bych být zase výš. A v Monte Carlu víc vidět.

Mění se i vaše vnímání celého ceremoniálu?

Určitě. Byla jsem tam potřetí a pokaždé to bylo jiné. Poprvé to asi bylo nejlepší, to byl můj první pobyt v Monte Carlu, s Věrkou Cechlovou a Pavlou Rybovou jsem byla vykulená ze všeho. Minule jsem se cítila výjimečně, když mě vyhlašovali, to se nepovede každému, bylo to pro mě završení skvělé sezóny. Letos to bylo nejklidnější, užívám si to, i když nebyla tak velká zábava. U stolu jsem neměla s kým si povídat. Minule jsem tu měla přítele Lukáše, předtím holky, teď jsem byla sama. Naštěstí seděli vedle Thorkildsen, Pitkämäki a Allyson Felixová, tak jsem prohodila pár slov s nimi.

Co jste stihli probrat?

Andreas byl rozjetý, rozebírali jsme soustředění i moje nové tréninky s Honzou Železným. Allyson jsem řekla, že pro mě byla letos nejlepší atletkou ona, bylo vidět, že ji to těší.

S vyhlášením Davida Rudishy a Blanky Vlašičové jste tedy úplně nesouhlasila?

S Rudishou jo, i v Monte Carlu opakovali jeho světové rekordy, byl úžasný. Ale v ženách pro mě byla jasná jednička Allyson, vyhrát Diamantovou ligu na 200 i 400 metrů, to je něco.

Pořídila jste i pár fotek na památku?

Právě že ne. Jak jsem tu byla sama, ani mě neměl kdo vyfotit, nechtěla jsem nikoho otravovat, aby mě fotil.

Jaké jste zvolila na vyhlášení šaty? Stejné jako v úvodu českého Atleta roku?

Měla jsem jiné, speciálně na tuto příležitost. Líbily se mi, i když pořádně ukázat jsem je mohla jen při hromadném focení.

Sledovala jste i ostatní? Jak se oblékli, komu to slušelo...

Přišlo mi, že dřív to bylo víc nóbl, letos si s tím nedělali tolik hlavu. Hodně kluků mělo kvádro, ani ne smokingy.

Stihla jste si i projít Monte Carlo?

Byli jsme se projít v neděli po příletu, došli jsme si s mým manažerem Liborem Varhaníkem na oběd. Bylo krásně, čtrnáct stupňů, pak jsem měla volné i pondělní dopoledne. Atmosféra Monte Carla je moc příjemná.

Reklama

Související témata: