Hlavní obsah

Místo Rychlých holek zatápí klukům. Neberou si servítky, ale na mě narážky nemají, tvrdí Hejnová

Praha

Od Rychlých holek zamířila k ještě rychlejším klukům. Už měsíc se bronzová olympijská medailistka z Londýna Zuzana Hejnová sžívá s novou tréninkovou skupinou. „Jsou na mě hrozně hodní,“ chválí parťáky, s nimiž se chystá na novou sezónu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zuzana Hejnová, bronzová medailistka z OH v Londýně na 400 m překážek

Článek

Místo Denisy Rosolové a spol. teď tráví soustředění po boku mistra Evropy na čtvrtce Pavla Masláka či halového vicemistra na osmistovce Jakuba Holuši. „Zapadla jsem dobře,“ pochvaluje si Hejnová. „Kluci jsou milí, tak jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží,“ usmívá se.

Překážkářská rekordmanka u kouče Dalibora Kupky poznává výhradně pánskou společnost. Jaký to obrat oproti téměř čistě dívčí skupině u Martiny Blažkové… „Ale žádné narážky na mě kluci nemají,“ kvituje Hejnová.

Na pánské debaty už si zvykla. „Občas se dozvídám věci, které bych možná ani nepotřebovala vědět. S těmi svými řečmi si vůbec neberou servítky,“ stačila si všimnout pětadvacetiletá atletka. V konverzacích jim ale zdatně sekunduje. „Nejsem úplně mimo mísu, takových témat je dost i mezi holkama,“ směje se.

Už cítí formu

Především ale Hejnová poznává nový způsob tréninku. „Je to úplně něco jiného. Přijde mi, že trénuju dvakrát tolik, než jsem byla zvyklá,“ porovnává a pochvaluje si formu na začátku přípravného období.

„Už po té chvíli se fakt cítím hrozně dobře, nejlépe, co pamatuju,“ vypráví. „Možná je to tím, že jsem sezónu skončila v docela slušné formě, takže i po měsíčním volnu jsem na tom dobře,“ přemítá překážkářka.

K tomu, aby se v trénincích vydala ze všech sil, ji ženou i souboje s mužskými protějšky. „Oni jsou samozřejmě o dost lepší, já se je snažím dohnat. Je to náročné, tréninky mě stojí spoustu psychických sil, ale baví mě,“ ujišťuje.

Porážku nedopustí

Motivace je oboustranná. „Oni se samozřejmě nechtějí nechat předběhnout od holky. Kolikrát mi říkali, že to se jim stalo naposledy v dorostencích, tak to přece teď nedopustí. A na těch delších úsecích jim docela zatápím,“ hřeje Hejnovou.

Kupkovy tréninky jsou tak teď plné soutěživosti. „Jak je tam spousta nových členů, jsou všichni nastartovaní a namotivovaní,“ všimla si druhá v letošní anketě Atlet roku. K bývalému kouči Romana Šebrleho na podzim zamířili vedle Hejnové i sprinteři Vojtěch Šulc a Jan Veleba nebo překážkář Josef Prorok.

Už si zase užívá

Hejnová odešla po neshodách ze skupiny trenérky Blažkové po životní sezóně, v novém prostředí podle svých slov pookřála i psychicky. „Hrozně se mi ulevilo, jsem ráda. Znovu si tréninky začínám užívat,“ libuje si.

S bývalými parťačkami Denisou Rosolovou, Zuzanou Bergrovou a Jitkou Bartoničkovou se může sejít v jednom týmu opět při halovém mistrovství Evropy v Göteborgu, kam je česká štafeta na základě svých loňských výsledků pozvaná.

Letos ale Hejnová vrchol halové sezóny vynechala a úplně jasno nemá ani před nadcházející zimou. „Když ale budu ve formě, tak bych štafetu absolvovat chtěla. Rozhodnu se podle toho, jak se budu cítit,“ plánuje.

Reklama