Hlavní obsah

Veselého opět přibrzdilo zranění. Ale mělo by to být dobré, uklidňuje před kvalifikací

Curych

Nepříjemnosti přicházejí v nevhodný čas. Vloni před mistrovstvím světa v Moskvě oštěpaře Vítězslava Veselého značně pozlobilo zranění kolene, letos mu závěrečnou přípravu na evropský šampionát zkomplikoval svalový problém. Ale pokud by podobnost s loňským šampionátem, kde získal zlato, vydržela i přímo v Curychu, určitě by se Veselý nezlobil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Vítězslav Veselý

Článek

Do dějiště evropského šampionátu dorazil v úterý, o dva dny později než většina výpravy. A dnes vstoupí do kvalifikace i s drobným otazníkem ohledně stavu jeho nataženého zadního stehenního svalu.

Při tréninku noha nevadila

„V hlavě mám pořád trochu problém rozbalit běžecký krok, pořád si ten sval podvědomě hlídám,“ připouští Veselý, jenž si zranění přivodil na soustředění v Nymburce při běžeckých úsecích.

„Ale noha by měla být v pořádku. Absolvoval jsem před odletem házení v docela velké intenzitě a bylo to v pohodě. V závodě je samozřejmě ta intenzita ještě vyšší, ale snad by to mělo být dobré,“ věří obhájce evropského zlata.

Kvalifikační limit pro postup do finále je 81 metrů, Veselý letos už letos hodil i 87,38 m, lepší výkon v této sezóně nikdo v Evropě nepředvedl. Přesto tuší, že před kvalifikací dojde i na nervozitu. „I když už jsem otrkanější než dřív, tak v den závodu přijde. A to je dobře, ta mě většinou posune dál,“ dodává.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.