Hlavní obsah

Královny si složily poklonu

PRAHA

Královna českého sportu Kateřina Neumannová a královna světového tenisu, nová legenda v Síni slávy si příjemně povídaly po skončení vyhlášení Sportovce roku. "Radost mám velikou, ale věřím, že si to jednou užiji jako řadový divák. Přála bych si tedy sedět jednou alespoň o dvě řady v sále dál od pódia. Nedělnímu večeru však dodala tu pravou korunu Martina Navrátilová," říkala po vyhlášení Neumannová.

Článek

Uvedla, že si vždy vážila umístění v první desítce a křišťálovou korunu uloží na Zadově ve svém penziónu.

"Na vyhlášení se už budu těžko dostávat, ale letos se jede mistrovství světa. Když se mi bude dařit, tak se sem třeba znovu dostanu. Proto už zítra budu trénovat na Zadově na kolečkových lyžích," usmívala se Neumannová, která s dojetím přijala gratulaci od Navrátilové.

"Že budu vyhlášena legendou jsem věděla asi tři neděle. Bylo to pro mne příjemné překvapení. Chtěla bych tu být na vyhlášení ještě alespoň jednou, abych nemusela nic dělat a říkat a mohla bych jen obdivovat české sportovce," přiznala Navrátilová.

A jak by to vypadalo, kdyby si legenda s královou vyměnily sportovní odvětví? "S tenisem jsem začínala, pak jsem utekla ke kanoistům, jezdila jsem na kajaku. Bavilo mě to víc, než bouchat míčkem o zeď. Nikdo mě tenkrát nemotivoval a mně se zdálo lepší se bavit s kanoisty. Nakonec jsem skončila u lyžování, ale tenisovou raketu umím vzít do ruky," říkala Neumannová.

"Pro mne bylo běhání mučení, raději jsem jezdila z kopce. Obdivuji Kateřinu, když běhá v lese a plaší tam jen ptáky, což jí někteří vyčítají a nevadí jim ten hluk při kácení. Kdybych s ní běžela, tak bych jí stačila sotva dvacet metrů," přidala se Navrátilová. Do Česka teď bude jezdit častěji. "Tady všechno kolem mého sportu začalo a asi to tu také skončí," dodala tenistka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.