Hlavní obsah

Štrbíková s bandáží na noze hrdinkou nočního drama s Běloruskami

OSTRAVA

Sen českých žen o postupu do čtvrtfinále na ostravském ME ve stolním tenise ještě žije. Po odpolední tříhodinové úvodní bitvě s Maďarkami, kterou prohrály 2:3, následovalo další stejně dlouhé drama s Běloruskami končící až před sobotní půlnocí. Naštěstí s opačným výsledkem.

Článek

„Už s námi mohl být amen, naštěstí to tak není,“ říkala hrdinka zápasu Renáta Štrbíková, která v rozhodujícím souboji porazila druhou z dvojčat Veroniku Pavlovičovou, byť musela nastoupit se zabandážovaným levým stehnem. „Ve třetím setu úvodního zápasu s Viktorií, která je snad nejlepší evropskou obranářkou, jsem si pohybem natáhla sval a vůbec se nemohla opřít o nohu. Skrečovat to nešlo, to bych pak nemohla hrát ani druhý zápas. Při ošetření mi to doktor zatejpoval tak silně, že jsem sval skoro necítila a s pomocí brufenu to vydržela,“ líčila Štrbíková.

„Docela jsem se bál, co udělá Renatina zraněná noha, ale ubezpečovala mě, že vydrží,“ říkal trenér žen Miloslav Cecava. „Veronika Pavlovičová je sice na žebříčku o pár míst výše, ale věřila jsem si na ni a doufala, že když se mi povede uhrát první set, ona pak bude labilnější. Chtěl jsem hrát zodpovědně a moc nekazit, nakonec jsem pocítila herní převahu na stolem a tlačila se do ní,“ říkala šťastná Štrbíková.

S úsměvem nabídla i svérázné vysvětlení, proč zrovna české ženy hrály v sobotu dva nejdelší zápasy šampionátu, jen pokrčila rameny. „Asi je to tím, že držíme dietu a nechtěly jsme stihnout večeři. V neděli ale musíme porazit Švédky a věřit, že maďarská neporazitelnost vydrží i souboj s Běloruskami, abychom se dostaly mezi dva postupující týmy ze skupiny. My uděláme za stolem úplně všechno a Maďarkám snad pro jistotu koupím pivo,“ plánovala.

Soutěž družstev na ME ve stolním tenise
Ženy - skupina C: Česko-Bělorusko 3:2 (Štrbíková-Viktorie Pavlovičová 0:3, Vacenovská-Veronika Pavlovičová 3:0, Hadačová-Dubkovová 3:2, Vacenovská-Viktorie Pavlovičová 1:3, Štrbíková-Veronika Pavlovičová 3:0), Maďarsko-Švédsko 3:1, pořadí: 1. Maďarsko 4 (6:3), 2. Bělorusko 3 (5:4), 3. Česko 3 (5:5), 4. Švédsko 2 (2:6).

Reklama