Hlavní obsah

Kůň královny Alžběty třetí, Anglické derby vyhrál poprvé od roku 1976 francouzský kůň

EPSOM

Anglické derby vyhrál poprvé od roku 1976 francouzský kůň, Pour Moi. Druhého největšího favorita tradičního rovinového dostihu v Epsomu dovedl k vítězství teprve devatenáctiletý debutant Mickael Barzalona, jenž vztyčený v sedle slavil triumf ještě před protnutím cíle.

Článek

Pour Moi absolvoval většinu dostihu s dotací 1,25 milionu liber (34 milionů korun) na posledním místě, a ušetřil tak síly pro drtivý finiš, jemuž žádný z jeho soupeřů nestačil. Druhý skončil outsider Treasure Beach, třetí místo zbylo na hlavního favorita Carlton House, jenž patří královně Alžbětě II. Její kůň tak nevyhrál derby už desátý ročník po sobě.

Derby se na poslední chvíli nemohl zúčastnit irský žokej Kieren Fallon, jenž přišel o možnost vést třetího největšího favorita Recitala po rozhodnutí Nejvyššího soudu. U něj uspěl s odvoláním turecký majitel koně Native Khana Ibrahim Araci, jemuž původně Fallon slíbil své služby. V týdnu se však rozhodl pro Recitala a Araci ho za porušení dohody dal k soudu. V pátek ještě soud rozhodl ve prospěch šestačtyřicetiletého Fallona a povolil mu jet, dnes mu však účast v derby zakázal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články