Hlavní obsah

Svátek českého ragby - v Praze budou hrát slavní Waratahs

PRAHA

Fanoušci špičkového ragby se v sobotu 8. října dočkají parádní události. Na atletickém stadionu Slavie v Praze Vršovicích se představí jedno z nejlepších světových mužstev tohoto sportu - australský velkoklub NSW Waratahs. V exhibičním střetnutí se utkají s výběrem české reprezentace. Tak slavné mužstvo ještě na území ČR nikdy nehrálo.

Foto: Sport.cz

Kapitán týmu Waratahs Shaun Berne.

Článek
Fotogalerie

Waratahs do Prahy zavítají na úvod svého evropského turné, které klub zavede ještě do Rumunska a Ruska. Pro českou reprezentaci to bude mimořádně kvalitní příprava na listopadové zápasy s Ukrajinou a Ruskem v rámci mistrovství Evropy. Souboj s australským gigantem může ukázat, jak na tom česká reprezentace v celosvětovém měřítku opravdu je.

Kapitán českého národního týmu Ladislav Vondrášek si je naprosto vědom síly australského mužstva, nicméně kvality českých hráčů nepodceňuje: "Máme spoustu hráčů, kteří hrají v zahraničí, zvláště v Anglii a Francii. A věřím, že já i moji spoluhráči předvedeme dobrý výkon a ukážeme, že se ragby v naší zemi dělá dobře."

A proč si Australané vybrali pro přípravu zápas právě v Praze s českým týmem? "Sestavujeme mužstvo pro novou sezónu a chceme vyzkoušet co nejvíce různých soupeřů," prohlásil trenér Waratahs Ewen McKenzie. "Český národní tým má za sebou několik dobrých výsledků a nevíme, co od něj můžeme očekávat. Ale věříme, že lidé uvidí dobrý zápas," dodal kapitán týmu Shaun Berne.

Na zápasy české reprezentace chodí v průměru kolem tisícovky diváků, organizátoři sobotní exhibice by pochopitelně přivítali mnohem větší návštěvu. Potěšila by je alespoň třítisícová návštěva, z pěti tisíc lidí v hledišti by byli nadšeni. Celkem ale bylo vytištěno osm tisíc vstupenek.

Cena jedné vstupenky činí 200 korun a kromě samotného zápasu si její majitel může vychutnat i bohatý doprovodný program. V jeho rámci vystoupí na stadionu hudební skupiny Banánový rybičky, Mirek Broum Band a Kryštof se svým frontmanem Richardem Krajčem. Výtěžek z celé akce poputuje na podporu a rozvoj ragby v České republice.

Nezbývá než připomenout, že nejatraktivnější ragbyový zápas v české historii mezi českou reprezentací a australskými Waratahs odstartuje v sobotu 8. října na atletickém stadionu v Edenu ve 13:15 hodin. Mediálním partnerem utkání je deník Právo.

Nominace ČR:
Pilíři:
Jiří Skall (Sparta Praha), Jan Kubálek (Říčany), Pavel Šťastný (Lombez Samatan/Fr.), Jean- Baptista Souček (Mileau/Fr.)
Mlynáři:
Jan Oswald (Tatra Smíchov), Martin Denko (Říčany)
2. řada:
Robert Voves (Limoges/Fr.), Josef Weber (Dragon Brno), Vlastimil Madry (Praga)
3. řada:
Ladislav Vondrášek (Esher/Angl.), Miroslav Němeček (Bordeaux-Begles/Fr.), Jan Žíla (Tatra Smíchov), Martin Hudák (Jimi Vyškov)
Mlýnovky:
Pavel Syrový (Praga), Vítězslav Dosedla (Dragon Brno)
Útokovky:
Antonín Brabec (Tatra Smíchov), Tomáš Krejčí (St. Saturnin/Fr.)
Tříčtvrtky:
Pavel Vokrouhlík (Sparta Praha), Pavel Čamrda, Martin Pekárek (oba Říčany), Martin Snídal (Vyškov), Michal Kolář (Waterloo/Angl.)
Křídla:
Ivan Smetana (Vyškov),  Jan Rudolf (Petrovice)
Zadák:
Tomáš Nevický (Říčany)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.