Hlavní obsah

Dostál se stal nejlepším českým biatlonistou uplynulé sezóny

PRAHA

Pětatřicetiletý Roman Dostál se stal nejlepším biatlonistou sezony 2005/06. Rodák z Letohradu tak obhájil prvenství z loňského roku, kdy se stal mistrem světa. Závodník SKP Jablonex Jablonec nad Nisou obdržel 132 hlasů z celkového počtu 366. V anketě se nevyhlašuje další pořadí. Hlasy vedle Dostála také obdržel juniorský mistr světa Petr Hradecký.

Foto: Adidas

Roman Dostál

Článek

"Abych řekl pravdu, tak jsem čekal, že to dneska vyhraje někdo jiný. Je to docela překvapení," řekl dnes Dostál při přebírání trofeje.

Po titulu mistra světa v roce 2005 prožil Dostál svoji nejúspěšnější sezonu ve Světovém poháru. V seriálu SP dosáhl osobního maxima, když obsadil celkově 23. pozici a jeho nejlepším individuálním výsledkem bylo druhé místo z finále na Holmenkollenu v závodu s hromadným startem.

Dostálovi se naopak nevydařil vrchol sezony - olympijské hry. Na tratích v San Sicariu se podílel na šestém místě štafety, ale v individuálních kláních doběhl nejlépe třiadvacátý v závodu s hromadným startem.

Hlasování bylo veřejné na internetových stránkách www.biatlon.cz. V průběhu deseti dnů mohl každý hlasovat ve prospěch jednoho vybraného sportovce. Jeden hlas rovnal se jeden originální e-mail.

Reklama