Hlavní obsah

Rasmussen dostane od bývalé stáje odškodné 15,9 milionu

AMSTERODAM

Cyklistická stáj Rabobank musí zaplatit svému bývalému jezdci Michaelu Rasmussenovi odškodné 665 000 eur (asi 15,9 miliónu korun). Rozhodl tak nizozemský soud v Utrechtu, který však odmítl vyhovět požadavku dánského závodníka, jenž za to, že ho tým během loňské Tour de France propustil, chtěl odškodné 5,5 miliónů eur.

Článek

"Soudce řekl, že Rasmussen si za své propuštění mohl sám, takže nemá nárok na extra odškodné," citovala agentura Reuters jezdcova právníka Adreho Brantjese. Rasmussen, který byl navíc v úterý potrestán dvouletým zákazem závodění, původně za protizákonné propuštění požadoval odškodné 5,5 miliónu eur.

Rasmussen byl vyhozen čtyři etapy před koncem loňské Tour, když vyšlo najevo, že během přípravy několikrát lhal o místě tréninku a vyhnul se tak mimosoutěžním dopingovým kontrolám.

Čtyřiatřicetiletý dánský jezdec se ke lhaní přiznal, odmítl však obvinění z dopingu s tím, že o tréninku lhal kvůli rodinným problémům. Když stáj cyklistu loni propustila, byl Rasmussen v čele průběžného pořadí.

Podle soudu měla stáj plné právo Rasmussena propustit, ale měla tak učinit s dvouměsíční výpovědní lhůtou, protože vedení týmu vědělo, nebo alespoň mělo vědět, kde se jejich závodník připravuje.

Reklama