Hlavní obsah

Armstrong začne v Evropě dlouhým závodem Milán-San Remo

MILÁN

Američan Lance Armstrong se po svém návratu k cyklistice poprvé představí v Evropě ve slavném jednorázovém závodu Milán - San Remo. Nejdelší klasický závod v profesionálním kalendáři, který měří 298 kilometrů, se pojede v sobotu 21. března.

Článek

Dva dny poté sedminásobný vítěz Tour de France odstartuje ve Španělsku do etapového závodu Kolem Kastilie a Leonu. V něm se poprvé potká v pelotonu se svým kolegou z týmu Astana a předloňským šampionem Tour Albertem Contadorem, o jejichž "soužití" v jedné stáji se hodně spekulovalo.

Původně měl Armstrong odstartovat evropskou část sezóny až na konci března ve dvoudenním závodu Critérium International ve Francii a poté se zúčastnit jednorázového podniku Kolem Flander. Tyto starty zrušil.

Sedmatřicetiletý Američan má za sebou zatím závody Tour Down Under v Austrálii a Kolem Kalifornie, kde pomohl k vítězství krajanovi Levimu Leipheimerovi a sám obsadil sedmé místo. Vrcholem jarní části sezóny bude pro Armstronga premiérový start v Giru d'Italia (9. až 31. května).

Reklama