Hlavní obsah

Czech Cycling Tour ovládl Hebík, v Praze vyhrál Kaňkovský

PRAHA

Vítězem cyklistického kritéria na Staroměstském náměstí se stal Alois Kaňkovský z Dukly Praha. Velkou cenu Prahy, která byla závěrečným třetím dílem Czech Cycling Tour, ve středu vyhrál ve spurtu před Zdeňkem Mlynářem a Martinem Hebíkem. Tomu třetí místo stačilo k uhájení žlutého trikotu nejlepšího jezdce premiérového ročníku seriálu.

Článek

Za celkové prvenství inkasoval šestadvacetiletý jezdec stáje PSK Whirlpool Author prémii 100 000 korun. Druhý Kaňkovský získal polovinu této částky a třetí Martin Mareš, úřadující český šampión, obdržel 30 000.

V centru Prahy závodilo 35 cyklistů, kteří si právo účasti ve finálovém podniku zajistili v předchozích dvou závodech v Olomouci a Hradci Králové. "Vyhrál jsem sice druhý a třetí díl, ale v prvním jsem neuspěl, takže musím uznat, že Hebík celkově vyhrál zaslouženě. Dnes si mě hlídal a neměl jsem šanci," řekl ČTK v cíli Kaňkovský.

Na technické trati došlo k několika pádům a do cíle dojelo pouze dvanáct cyklistů. Kaňkovský, kterého čeká vstup do dráhové sezony, prokázal v závěru dostatečnou rychlost. Na Staroměstské náměstí vjel mistr světa v omniu z roku 2007 na první pozici a v cílové rovince si pro pobavení diváků mohl dokonce dovolit zvednout přední kolo.

Velká cena Prahy, třetí závod seriálu Czech Cycling Tour:
1. Kaňkovský (Dukla Praha) 51:15, 2. Mlynář (Max Cursor), 3. Hebík (PSK Whirlpool Author), 4. Hochman (Dukla Praha), 5. Mareš, 6. Fr. Klouček (oba PSK Whirlpool Author) všichni stejný čas.
Konečné pořadí:
1. Hebík 50 bodů, 2. Kaňkovský 46, 3. Mareš 38.
Kategorie do 23 let: 1. König (PSK Whirlpool Author).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.