Hlavní obsah

Hrdlička s Hasoněm skončili ve finále SP v kolové pátí

SASKÁ KAMENICE

Páté místo obsadili ve finále Světového poháru v kolové čeští reprezentanti Jiří Hrdlička s Radimem Hasoněm. V závěrečném duelu o umístění porazili obhájce prvenství Němce Mathiase Königa s Uwe Bernerem z Gärtringenu 7:6. Vítězství vybojovali Domink Planzer s Romanem Schneiderem ze švýcarského Altdorfu, kteří ve finále zdolali Rico Rademanna s Mikem Pfaffenbergerem z německého Ehrenbergu 5:3.

Článek

Česká dvojice vstoupila do vyrovnaného turnaje dvěma těsnými porážkami 5:6 s Höchstem a Eberstadtem, čímž si uzavřela cestu k postupu do semifinále. "Na druhé straně si ceníme vítězství 5:4 nad úřadujícími mistry světa Švýcary Jirickem a Waldispühlem," uvedl Hasoň. Ve zbývajícím zápase ve skupině český pár porazil domácí Saskou Kamenici jasně 6:0.

Hrdlička vyšel při šestém startu ve finále Světového poháru poprvé bez medaile. Před sedmi lety závěrečný turnaj s Miroslavem Bergrem vyhrál, jednou skončil druhý a třikrát třetí.

Finálový turnaj SP v kolové v Saské Kamenici:
Finále: Altdorf (Planzer, R. Schneider) - Ehrenberg (Rademann, M. Pfaffenberger) 5:3,
o O 3. místo: Höchst (S. König, Fischer) - Eberstadt (J. Kirchbaum, H. Kirchbaum) 4:2,
o 5. místo: Svitávka (Hrdlička, Hasoň) - Gärtringen (M. König, Berner) 7:6.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.