Hlavní obsah

Slovenský cyklista Sagan ničí světová jména i na závodu Kolem Kalifornie

BAKERSFIELD

Slovenský cyklista Peter Sagan si připsal další velký úspěch, když na závodu Kolem Kalifornie vyhrál čtvrteční etapu. Dvacetiletý člen stáje Liquigas o sobě dal výrazně vědět už při březnovém závodu Paříž-Nice a nyní ničí světová jména i v zámoří.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek

Sagan dojel druhý už v druhé etapě, v té páté už si ale dílčí prvenství vzít nenechal. V hromadném spurtu za sebou nechal Australana Michaela Rogerse, jenž se posunul do čela průběžného hodnocení se stejným časem, jako má Američan David Zabriskie. Sagan je zatím čtvrtý, na cyklisty čekají závěrečné dvě etapy.

"Vyhrál ten nejlepší. Tým mi připravil skvělou pozici, ale Peter Sagan je obrovský talent. navíc já nejsem vyložený sprinter," komentoval Rogers dojezd v ulicích Bakersfieldu.

Armstrong skončil 

Tradiční závod už skončil pro Lance Armstronga, jenž se v úvodních kilometrech připletl do hromadného pádu a musel odstoupit. Tržnou ránu pod okem muselo spravit osm stehů, rentgen u sedminásobného krále Tour de France další zranění neodhalil. "Je to škoda, že musím předčasně skončit a nemůžu pomoct Levimu Leipheimerovi k dalšímu prvenství," litoval Armstrong.

Peloton se před čtvrteční etapou dozvěděl o tom, že se Američan Floyd Landis veřejně přiznal k dopingu a zároveň obvinil z porušování pravidel i řadu svých bývalých kolegů včetně Armstronga. "Samozřejmě jsem to taky slyšel. Ale já přijel vyhrát a na to se soustředím. Při jízdě jsem na nic jiného nemyslel," dodal Rogers.

Reklama

Související témata: