Hlavní obsah

Sprinteři Bábek a Špička obsadili na ME páté a šesté místo

PRUSZKÓW

Čeští sprinteři Tomáš Bábek a Denis Špička obsadili na mistrovství Evropy v dráhové cyklistice, které je první kvalifikací na olympijské hry v Londýně 2012, páté a šesté místo. Zlato v polském Pruszkówě vybojoval nečekaně ruský sprinter Denis Dmitrijev, který porazil ve finále ve dvou jízdách francouzského cyklistu Kevina Sireaua.

Článek

Bábek v kvalifikaci zajel osmý nejrychlejší čas, Špička devátý. Oba čeští jezdci zvládli bez problémů první vylučovací kolo, ale v osmifinále neuspěli, přesto postoupili z oprav. Ve čtvrtfinále ovšem narazili na dva pozdější finalisty - Bábek nestačil na Dmitrijeva a Špička nenašel recept na překonání Sireaua. V boji o páté až osmé místo ale čeští jezdci uspěli a vybojovali cenná umístění.

Na medaile útočí Jarmila Machačová a Jan Dostál v omniu. Machačová zajela sice až devátý čas na jedno kolo, ale třetí skončila v bodovacím závodu a navzdory pádu zvítězila ve vylučovacím závodu. Tyto výsledky ji po třech disciplínách zařadily zatím na druhé místo, na vedoucí Španělku Leire Olaberriovou ztrácí jediný bod.

Mistr Evropy do 23 let ze září letošního roku z Petrohradu v této disciplíně Dostál začal třetím časem na jedno kolo, ale zaváhal v bodovacím závodu, v němž obsadil až 14. místo. Dalším třetím místem ve vylučovacím závodu se vrátil do bojů o medaile a zatím je na čtvrtém místě. Vede domácí Rafal Ratajczyk.

Reklama