Hlavní obsah

Tour vjíždí do Alp. Kreuziger se znovu pokusí o únik a doufá, že bude úspěšnější

GAP

Sedmnáctá etapa Tour de France míří ve středu do Alp a cyklisty čeká náročných 179 kilometrů z Gap do italského Pinerola. Na trati je vražedné stoupání až do výšky 2035 metrů v Sestriéres. Český jezdec Roman Kreuziger se stejně jako v úterý pokusí o únik a doufá, že tentokrát bude úspěšnější.

Foto: Proteam - Astana.com.

Roman Kreuziger (vpravo) se opět pokusí o ůnik..

Článek

"Byl jsem ve třech únicích, ale bohužel ani jeden z nich nebyl ten, ze kterého by skupina od pelotonu výrazně odjela," litoval Roman na svém webu. "Udělal jsem pro to maximum a zítra se zase o únik pokusím," dodal po úterní etapě.

Kreuziger už ztrácí na prvního Francouze Thomase Voecklera bez šesti minut dvě hodiny.

Contador už maže Schlecky

Na žlutý dres domácího závodníka se chystá opět v kopcích zaútočit velký favorit Tour Alberto Contador. Španěl už včera začal vystrkovat růžky a pomalu stahuje náskok dalších adeptů na celkové prvenství. Kupříkladu náskok bratrů Schlecků začíná mazat.

Alberto Contador (vpředu) při pokusu roztrhat peloton. Za ním Thomas Voeckler a Andy Schleck.foto: Reuters/Denis Balibouse

Fränk Schleck uznal, že jej Contadorův útok překvapil. Nástup Alberta podle něj naplánoval šéf stáje Saxo Bank Bjarne Riis, který sourozence moc dobře zná. "Sehrál to (Contador) dobře, to se musí nechat. Je za tím Bjarne, který ví, že nemáme rádi špatné počasí a sjezdy," prohlásil starší z bratrů, který na třetím místě ztrácí na Voecklera skoro dvě minuty.

foto: ČTK

Reklama

Související témata: