Hlavní obsah

Prolog Kolem Romandie vyhrál Thomas, Kreuziger ztratil 18 sekund

Lausanne

Cyklista Roman Kreuziger ztratil v prologu závodu Kolem Romandie na vítězného Brita Gerainta Thomase 18 sekund a obsadil 69. místo. Thomas vyhrál v Lausanne na trati dlouhé 3,3 kilometru o pět sekund před Italem Giacomem Nizzolem. Třetí dnes skončil mistr světa v závodu s hromadným startem Brit Mark Cavendish, jenž se vrátil k závodům po několikatýdenní pauze, během níž se stal otcem.

Článek

Vítězný Thomas profitoval i z toho, že jel na suché silnici, zatímco jezdci v závěru startovní listiny včetně řady favoritů po dešti absolvovali prolog na mokru. Mezi posledními jel Kreuziger a pole uzavíral obhájce titulu Australan Cadel Evans. Loňský vítěz Tour de France skončil se ztrátou 20 sekund o jedenáct míst za českým cyklistou

"Počasí mi přálo, ale je tu jenom jedna zatáčka. V ní moc času neztratíte," uvedl Thomas, jenž před třemi týdny pomohl britskému kvartetu k triumfu na MS v dráhové cyklistice v Melbourne ve stíhacím závodu. O startu ve Švýcarsku se prý dozvěděl teprve před deseti dny. "Na kopce teď nemám dobré nohy. Budu pomáhat Cavendishovi ve sprintech a Bradleymu (Wigginsovi), který jede na celkové pořadí," řekl člen stáje Sky.

Závod Kolem Romandie, který v roce 2009 Kreuziger vyhrál, vyvrcholí v neděli další časovkou v Crans Montaně.

Etapový závod Kolem Romandie - prolog na 3,3 km:
1. Thomas (Brit.) 3:29, 2. Nizzolo (It.) -5, 3. Cavendish (Brit.), 4. Rogers (Austr.), 5. Vandewalle všichni -6, 6. Vermote (oba Belg.) -8, ...69. Kreuziger (ČR) -18.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.