Hlavní obsah

Cyklokrosaři chtějí na SP završit vítězný hattrick

PRAHA

Čeští cyklokrosaři zatím kralují Světovému poháru a favorizovaní Belgičané skřípou zuby. Změnit to určitě budou chtít už při nedělním třetím dílu seriálu, který se jede v nizozemském Pijnackeru. Tam se Češi pokusí získat třetí vítězství v řadě. Podle reprezentačního trenéra Petra Kloučka mohou čeští jezdci klidně završit hattrick.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Předchozí dva závody totiž Češi ovládli. Zdeněk Mlynář vypálil všem favoritům rybník na úvod SP v belgickém Petegemu, druhý podnik ovládl v Táboře Kamil Ausbuher. A to byla pro Belgičany, kteří poslední léta vyhrávají vše jako na běžícím pásu, veliká rána. Mohou svěřenci reprezentačního trenéra Petra Kloučka završit nyní hattrick? "Když jsem viděl první dva svěťáky, tak nic není nemožné," řekl Klouček.

Trať v Pijnackeru trenér dobře zná. "Hodně bude záležet na počasí. Není moc technická ani náročná. Jestli nezaprší, tak to bude rychlé," prohlásil Klouček. Za této situace by mohl znovu výrazně zabodovat Mlynář. "Teď sice nedokončil závod ve Vossemu, ale určitě by mu trať měla sedět. Navíc není vyloučený ani spurt, který je jeho silnou stránkou. Loni ujel Nizozemec Groenendaal a za ním spurtovalo asi dvanáct lidí," připomněl trenér. "Pokud by zapršelo, rozbahněnaá trať by měla vyloženě sedět Pospíšilovi."

Šance bude hlavně ve třiadvacítce

Podle aktuální formy je na tom podle Kloučka solidně Ježek, který byl minulý týden v Belgii pátý v závodě s kompletní špičkou. "Naopak trochu za očekáváním zůstává Dlask. Po problémech se zády to pořád není ono."

V elitné kategorii budou Česko reprezentovat Mlynář, Ausbuher, Dlask, Ježek, Kyzivát, Zlámalík, Pospíšil a poprvé v letošní sezoně i Lukeš. Premiérově v sezóně se pojede při SP i samostatný závod kategorie jezdců do 23 let. V něm budou české barvy hájit Šimůnek, Štybar, Klouček a čerstvý bronzový medailista z ME Bína. Do závodu juniorů nastoupí L.Klouček, Bambula, Němeček a Kohoutek a mezi ženami se představí B.Bohatá a Nepustilová.

"Šance na čelní příčky máme z těchto kategorií hlavně ve třiadvacítce. V juniorech je u nás letos slabší ročník a zatím tam jsou rezervy," řekl Klouček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.