Hlavní obsah

OBRAZEM: Cyklistky shánějí peníze, kde se dá. Teď se svlékly pro kalendář

Hlinsko v Čechách/Praha
Aktualizováno

Podobně jako fotbalistky nebo volejbalistky, rozhodly se také zástupkyně cyklistiky upozornit na svůj sport odvážnými fotografiemi. Cyklistky se odhalily a nafotily kalendář, jehož výtěžek půjde na rozvoj ženské cyklistiky.

Foto: Tomáš Tesař

Ireně Berkové (vpravo) a Veronice Kotalové to při focení kalendáře slušelo

Článek
Fotogalerie

„Nikdo nás nebere moc vážně, přestože chceme závodit a chceme mít ještě lepší výsledky. Kolikrát jedeme Český pohár a pořadatelé ženskou kategorii ani nevyhlásí. To není zrovna motivující. Cyklistika je dřina a i přesto se za ni chceme prát. Chceme reprezentovat a chceme být úspěšné," řekla úřadující mistryně republiky v závodě s hromadným startem Pavlína Šulcová.

V ženské cyklistice chybí finance, proto se české závodnice nedostanou na závody, na nichž by se mohly poměřovat s nejlepšími. "Nemůžeme prodat náš potenciál. Když nesoutěžíte s nejlepšími, tak je nemůžete ani porazit," podotkla Šulcová.

Jedenáctka odvážných

V kalendáři se objeví jedenáct cyklistek: Pavlína Šulcová, Nikol Hlubinková, Vendula Kuntová, Monika Simonová, Veronika Kotalová, Lucie Macíková, Irena Berková, Tereza Trefná, Veronika Bláhová, Božena Kučerová a Hana Kolářová.

"Nápad vznikl už při červencovém Tour de Feminin v Krásné Lípě. Finální plánování a dolaďování akce trvalo zhruba měsíc a děvčata se nenechala rozhodit ani různými kritiky v diskuzích. Mnohem více lidí je začalo podporovat a focení jako takové si už všechny užily. Byla u něj pořádná legrace," řekl cyklistický manažer Michal Frantík.

Kalendář fotografií, které vznikaly ve Ski areálu v Hlinsku, bude mít oficiální křest 26. ledna na Charitativním cyklistickém plese v Opavě, k dostání však bude již v průběhu prosince v e-shopu na webové stránce mojekolo.cz. Ochutnávku tří fotografií si můžete prohlédnout v naší galerii.

Reklama