Hlavní obsah

Dosavadní cyklistický tým Rabobank se bude jmenovat Blanco

Amsterodam

Dosavadní cyklistická stáj Rabobank se bude v příští sezóně jmenovat Blanco. Nizozemská banka, jež byla titulárním sponzorem stáje, se bude snažit pro tým najít nového partnera. Jinak známý tým za rok definitivně skončí.

Článek

Rabobank v říjnu v souvislosti s dopingovou aférou kolem Lance Armstronga oznámila, že se hodlá z mužské profesionální cyklistiky po 17 letech stáhnout. Nekončí však úplně - tým sice neponese její tradiční oranžovo-modré barvy, nicméně bude od ní nadále podle platného kontraktu dostávat peníze.

"Splníme své finanční závazky, které k týmu pro rok 2013 máme," uvedl dnes mluvčí Rabobanku Hendrik Jan Eijpe. "Jsme v kontaktu s několika společnostmi ohledně sponzorství týmu, ale nic zatím není hotové," dodal.

Nizozemská banka dávala do cyklistiky ročně 15 milionů eur (379 milionů korun). Od mužského týmu se distancovala v souvislosti s dopingovými aférami s konstatováním, že nevěří ve změnu k lepšímu. Ženský tým s olympijskou vítězkou Marianne Vosovou bude nicméně Rabobank sponzorovat až do roku 2016 a stále bude podporovat mládež.

Reklama