Hlavní obsah

Hornera den po triumfu na Vueltě nenašli dopingoví komisaři

Madrid

Den po triumfu na Vueltě se americký cyklista Chris Horner dostal do problémů s dopingovými komisaři. Ti ho totiž v pondělí ráno nezastihli v týmovém hotelu. Podle své stáje RadioShack však Horner s dostatečným předstihem oznámil, že bude jinde.

Foto: Joseba Etxaburu, Reuters

Američan Christopher Horner na letošní Vueltě.

Článek

"Kontroloři šli do týmového hotelu, tam ale Horner nebyl. Byl v hotelu, kde bydlela jeho manželka," uvedl tiskový mluvčí RadioShacku Philippe Maertens.

Podle něj Horner zaregistroval změnu hotelu už před nedělní závěrečnou etapou Vuelty v online systému ADAMS, který sportovci využívají právě pro informování antidopingových komisařů o svém místě pobytu. "Měli by se více věnovat administrativě a kontrolovat pohyb sportovců," dodal Maertens.

Hornera v Madridu hledali zástupci Španělské antidopingové agentury (AEPSAD) na pokyn svých amerických kolegů z USADA, kteří jim také poskytli adresu týmového hotelu. "Nehodláme dělat žádné soudy, zda to bylo porušení pravidel, neboť nemáme všechna fakta," uvedl mluvčí AEPSAD.

Pokud sportovec vlastní vinou zmešká dopingovou kontrolu, je to považováno za porušení pravidel a v případě tří těchto provinění během 18 měsíců následuje distanc.

Horner, jenž příští měsíc oslaví 42. narozeniny, se stal v neděli nejstarším vítězem jedné z Grand Tour a prvním americkým šampiónem na Vueltě.

Reklama

Související témata: