Hlavní obsah

Padrnos počtvrté pomohl k výhře

PAŘÍŽ

Počtvrté za sebou pomohl český cyklista Pavel Padrnos k vítězství Američana Lance Armstronga na Tour de France. V Paříži se upřímně radoval ze sedmého triumfu svého spolujezdce ze stáje Discovery Channel, ale zároveň cítil i trochu smutku, protože jeho "šéf" absolvoval poslední závod bohaté kariéry.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Padrnos

Článek

"Je to škoda, Lance je výjimečný cyklista a bude po něm v pelotonu hodně velká díra," zdůraznil Padrnos. Měl radost, že tým splnil úkol, se kterým do závodu šel. "Náš cíl bylo sedmé vítězství, tomu bylo podřízeno vše. Všichni jsme rádi, že Lance vyhrál i časovku, nechtělo se mu loučit bez etapového vavřínu," uvedl český jezdec.

Vedle Armstronga však v průběhu závodu dokázali získat etapový vavřín i další členové týmu, George Hincapie a Paolo Savoldelli. "Tým opravdu ukázal svoji kvalitu. I když Lance ukončil kariéru, tak jsme všechny přesvědčili, že máme i další jezdce schopné vyhrávat," radoval se Padrnos. Zatím prý neví o nikom, kdo by Armstronga mohl nahradit. "Pro Giro bude lídrem opět Savoldelli, na Tour jsou tu Hincapie a Popovyč. Nepředpokládám žádné velké nákupy," odhadl.

Třebaže už si na vítězství týmového lídra zvykl, není Padrnos stavěný na nějaké oslavy. A ani tým podle něj nic neorganizoval. "Spíše to bude zase nějaké překvapení. Lance nejspíš něco opět vymyslí, ale zatím nevíme co. Jisté je, že nás čeká koktejl se sponzory, ale to patří k práci profesionála," řekl Padrnos.

V americké stáji mu letos končí smlouva, nyní ale nepřemýšlí o tom, co bude příští rok. Když mu ale šéf Bruyneel nabídne prodloužení kontraktu, tak zřejmě zůstane. "Bude to ale záležet i na podmínkách a závodním programu. Jsem už totiž starší," pousmál se český cyklista.

Předpokládá přitom, že součástí týmu bude i nadále Armstrong. Konec kariéry totiž podle Padrnose neznamená, že Američan skončí i u Discovery. "Zůstane nějakým způsobem členem týmu. Předpokládám, že se bude podílet na jeho organizaci. Při jeho aktivitách je mi jasné, že se budeme potkávat i nadále," dodal Padrnos.

Etapy 92. ročníku Tour de France na Sport.cz
123456789101112131415161718192021

Reklama