Hlavní obsah

Vinokurov změní stáj, může být kolegou Hrušky a Andrleho

PAŘÍŽ

Kazašský cyklista Alexandr Vinokurov opustí po sezoně elitní stáj T-Mobile, které pomohl vyhrát týmovou soutěž na Tour de France, a od příštího roku se pokusí prosadit v barvách Liberty Seguros. Za tento španělský tým jezdí čeští závodníci Jan Hruška a René Andrle, o jejichž další budoucnosti zatím není jasno.

Foto: ČTK

Alexander Vinokurov ještě v barvách stáje T-Mobile

Článek

Vinokurov už se nechce podřizovat ambicím Němce Jana Ullricha, pro kterého většina jezdců v T-Mobile musela pracovat. "Mým cílem je vyhrát Tour de France. Proto jsem si vybral tým, který pro to má předpoklady. Je to skvěle organizovaná stáj se zkušenými jezdci. Mají skvělé vrchaře a výborně si vedou v týmových časovkách," řekl listu l'Équipe jednatřicetiletý cyklista, který letos obsadil na Tour páté místo.

Podle odborníků patří Vinokurov k jezdcům, kteří mohou bojovat o uvolněný trůn po odchodu Lance Armstronga z pelotonu. V letošním ročníku na sebe třetí muž žebříčku ProTour upozornil dvěma vyhranými etapami, jako první projel cílem v neděli v Paříži.

Angažmá po této sezoně změní i Christophe Moreau, který byl na jedenáctém místě nejlépe umístěným Francouzem na Tour. Krátce po dojezdu závodu vedení stáje Credit Agricole oznámilo, že kvůli finančním nárokům se čtyřiatřicetiletým jezdcem neobnoví smlouvu.

Reklama