Hlavní obsah

Závod míru jede letos řada Čechů

PRAHA

České týmy PSK Whirlpool Hradec Králové, Dukla Praha a Sparta Praha se představí na 58. ročníku cyklistického Závodu míru, který startuje 13. května v Linci. Počítá se i s účastí dalších českých závodníků, působících v zahraničních stájích. Chybět by neměli Lubor Tesař a Tomáš Konečný, kteří hájí barvy německého týmu Wiesenhof-Akud, i když účast druhého jmenovaného není zatím stoprocentní.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

V letošním ročníku startují prestižní stáje kategorie Pro Tour.

Článek

"Skoro měsíc mám po pádu na závodech v Belgii sádru na pravé ruce. Zlomil jsem si kůstku, která vede z dlaně do malíčku. Na kole jezdím, ale člověk ani pořádně nemůže držet řídítka," řekl Právu Konečný, kterého dnes čeká vyšetření. "Snad mi to sundají a zvládnu se v rámci možností připravit. I tak bych asi nemohl startovat s velkými ambicemi, ta pauza by byla znát," dodal.

Nejistý je i start vítěze závodu z roku 2002 Ondřeje Sosenky (Acqua e Sapone). "Sice naplno trénuji, ale pořád ještě doléčují achilovku, s níž mám problémy už delší dobu. Závod míru bych docela rád jel, jenže situace v našem týmu je dost nejasná a pořádně nevím, co bude zítra," prozradil Sosenka.

Spurtér Zabel se na startu nakonec neobjeví

Z celků elitního seskupení ProTour je potvrzen start týmu Milram, který povede zkušený Ital Cadamuro. Organizátoři jednali o účasti jedné z hvězd této italské stáje, Němce Zabela, ale ten v předběžné nominaci chybí. Sice nejede Giro d‘Italia, ale zřejmě bude muset dát přednost závodu Kolem Katalánska, který rovněž koliduje se Závodem míru.

Rozpočet závodu se pohybuje kolem 32 miliónů korun. Na prémiích si účastníci rozdělí 110 920 eur. Celkový vítěz podniku, zařazeného do kategorie HC, získá 14 000 eur a 100 bodů do světového žebříčku.

Na startu by měly být tyto týmy: Milram, Miche, Ceramica Flaminia, Acqua e Sapone, Naturino Sapore di Mare (všechny It.), Barloword (Brit.), Intel-Action (Pol.), Elk-Haus, Volksbank (oba Rak.), Health Net Maxxis (USA), WiesenhofAkud (Něm.), Unibet.com (Belg.), PSK Whirlpool, Dukla Praha, Sparta Praha (všechny ČR).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.