Hlavní obsah

Vrchařskou etapu na Paříž-Nice vyhrál Simon Yates

Fayence

Jednu z nejtěžších etap závodu Paříž-Nice vyhrál po sólovém úniku britský cyklista Simon Yates a vrátil se do boje o celkové vítězství. Dres lídra uhájil Francouz Julian Alaphilippe, jenž dojel s půlminutovým odstupem čtvrtý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Paříž-Nice (WorldTour), 6. etapaVideo: sntv

 
Článek

Yates se odpoutal od skupiny favoritů v předposledním stoupání zhruba dvacet kilometrů před cílem. Své vedení jezdec týmu Orica udržel i v závěrečném stoupání na Mur de Fayence, kopci dlouhém 1,3 km s průměrným sklonem 9,8 procenta.

"Nebyl jsem před etapou moc vysoko v celkovém pořadí, takže jsem dostal trochu volnosti. Doufal jsem, že se ke mně připojí ještě někdo, ale byl jsem na to sám, takže jsem musel jet na plný plyn až do konce," uvedl Yates, jenž se posunul na osmé místo průběžné klasifikace minutu a 37 sekund za Alaphilippea.

Francouz bude hájit žlutý dres lídra i v sobotní královské etapě, jež na 177 kilometrech nabídne tři stoupání první kategorie. Člen týmu Quick-Step vede o 36 sekund před krajanem Tonym Gallopinem. O dalších deset sekund zpět je na třetím místě Kolumbijec Sergio Henao, jenž dnes zaútočil kilometr před cílem a dojel druhý.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 6. etapa (193,5 km):
1. S. Yates (Brit./Orica) 4:37:51
2. Henao (Kol./Sky) -17
3. Porte (Austr./BMC) -26
4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step)
5. Martin (Ir./Quick-Step) oba -29
6. J. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida) -32
...
32. Bárta (ČR/Bora) -6:03
Průběžné pořadí:
1. Alaphilippe 21:58:22
2. Gallopin (Fr./Lotto) -36
3. Henao -46
4. G. Izagirre (Šp./Movistar) -57
5. Martin -1:20
6. Zakarin (Rus./Kaťuša) -1:31
...
35. Bárta -37:25

Reklama

Související témata: