Hlavní obsah

Monty na Ryder Cupu nešetří

I když se golf na hřišti postaveném speciálně pro Ryder Cup 2010 začal hrát teprve předloni a osmnáctka stála v přepočtu osm milionů dolarů, evropský kapitán už nechal udělat změny za dalšího tři čtvrtě milionu.

Článek

Jaké změny podstoupil Twenty Ten Course ve welšském Celtic Manor podle iniciativy Colina Montgomerieho? Byly prohloubeny bunkery, udržuje se rough hustší než na turnaji Wales Open v letech 2008 a 2009 a jsou také rychlejší greeny.

"Colin trval na tom, že ty změny nejsou kvůli získání výhody domácího prostředí a že o něco takového nemá zájem," uvedl Jim Mckenzie, ředitel golfových hřišť resortu Celtic Manor.

"Pokud má Evropa získat zpět Ryder Cup, pak proto, že bude hrát lepší golf, ne proto, že by bylo hřiště záludné vůči hostujícím Američanům," dodal Mckenzie

Podle ředitele neměl Montgomerie od svého loňského jmenování do funkce kapitána přehnané požadavky. Ostatně, hráči se o tom přesvědčí na letošním Wales Open, jež se na hřišti Twenty Ten bude konat od 3. do 6. června.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.