Hlavní obsah

Světová jednička opouští golf

Sotva se vrátil světový hráč číslo jedna ke golfu, jeho ženský protějšek jej opouští. Lorena Ochoa oznámila ve 28 letech konec kariéry.

Článek

Největší hvězda LPGA Tour se rozhodla odejít od golfu. Lorena Ochoa v úterý na svém webu oznámila, že končí kariéru a že přesné plány zveřejní v pátek na tiskové konferenci v Mexico City. Příští týden by ještě měla hrát v rodném Mexiku turnaj LPGA.

Někdejší úspěšná amatérka University of Arizona vyhrála za posledních šest let 27 turnajů, z toho dva majory, a minulé tři roky byla světovou jedničkou. Ze 172 startů na LPGA coby členka tour jen čtyřikrát neprošla cutem, naposledy v roce 2005.

Loni se Ochoa provdala za mexického byznysmena, otce tří dětí, a zatoužila po vlastních potomcích. Letos hrála čtyři turnaje, bez vítězství a s jedním umístěním v top ten.

Jak poznamenala agentura AP, když se nepočítají fotbalisté, je Ochoa nejznámější sportovkyní ve své zemi.

Její předchůdkyně na místě světové jedničky Annika Sörenstam opustila golf ve věku 37 let, aby založila rodinu. "Byla jsem překvapená, ale nikoli šokovaná," uvedla Švédka na svém blogu k rozhodnutí Mexičanky. "Vždycky tvrdila, že bude hrát golf asi deset let a že pak se chce věnovat rodině a také své charitativní organizaci."

Ochoa loni při vlastním turnaji v Mexiku prohlásila, že záležitosti mimo golfové hřiště jsou pro ni důležitější než samotná hra. Konec kariéry ale znamená těžkou ránu pro ženský golf a LPGA, které ubývají sponzoři i turnaje.

Ve světovém žebříčku za Mexičankou následují Jiyai Shin z Jižní Koreje a Yani Tseng z Tchajwanu.

Reklama