Hlavní obsah

Kanadský lídr Mahan odjel k porodu, do vedení se posunul golfista Snedeker

Oakville

Brandt Snedeker byl právě na odpališti sedmé jamky, když zjistil, že něco není v pořádku. Nemohl najít Huntera Mahana na vrcholu leaderboardu turnaje RBC Canadian Open. "Podíval jsem se na svého kedíka, co se děje. Řekl mi, že si myslí, že Hunter odjel do porodnice za svou ženou," řekl po dohrání sobotního třetího kola. Měl pravdu. Mahan, který vedl po druhém kole, opustil kolbiště a jeho místo převzal právě Snedeker. Před finále vede o ránu před Davidem Lingmerthem ze Švédska.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Americký golfista Hunter Mahan odjel z Kanady do porodnice.

Článek

"Huntera by bylo obtížné dohnat, protože hrál vážně dobře. Věděl jsem, že pokud se na něj budu chtít dotáhnout, budu muset zahrát opravdu hodně nízké skóre," poznamenal Snedeker.

To se mu koneckonců v sobotu povedlo. Na hřišti Glen Abbey zahrál 63 ran, devět úderů pod par, a ujal se vedení. Je tak blízko svému šestému triumfu na PGA Tour, naposledy se radoval v únoru na AT&T Pebble Beach National Pro-Am.

Žena odjela do porodnice, musel jsem za ní, potvrdil Mahan

"Vím, jak v neděli hrát a co mohu od finálového kola očekávat, zvláště na hřišti, jako je toto. Vím, co je potřeba," uvedl Snedeker, který loni ovládl celý FedExCup a inkasoval pohádkovou prémii ve výši deseti miliónů dolarů.

Mahan opustil turnaj ještě předtím, než se měl postavit na první odpaliště. "Dostal jsem zprávu, že moje žena Kandi musela do porodnice, čekáme první dítě," prohlásil pak Mahan. "Kandi a já jsme nadšeni budoucím přírůstkem do rodiny. Těším se, že se v příštích letech na RBC Canadian Open zase vrátím," doplnil.

Za Snedekerem a Lingmerthem se seřadili Matt Kuchar a Jason Bohn, oba jsou dvanáct ran pod par a na první místo ztrácejí dvě rány. Kuchar měl pro Mahanův krok plné pochopení. "Narození dítěte je magický okamžik, zvláštní chvíle. Můžete to prožít třeba jen jednou v životě. Hunter zrovna hrál nejlepší golf, jeho odchod z turnaje dává šanci nám ostatním," řekl.

Reklama