Hlavní obsah

Mickelson chce před FedExCupem oprášit krátkou hru

Rochester

Po dvou vítězstvích v řadě ve Skotsku se Phil Mickelson zadrhl. Na ostrovech vyhrál nejdříve Scottish a pak i major British Open, ale po návratu zpět za oceán se trochu hledá. Na posledním majoru sezóny PGA Championship, jenž vyvrcholil v neděli na hřišti v Oak Hill, skončil až na chvostu těch, kteří prošli cutem. S děleným 72. místem nemohl být spokojen.

Foto: Toby Melville, Reuters

Phil Mickelson se raduje z prvenství na British Open.

Článek

"Nevím, co se tento týden stalo. Nehrál jsem v uplynulých dvou týdnech moc dobře, ale nehodlám se tím nějak stresovat a nějak nad tím příliš bádat. Prostě teď pojedu domů, budu trénovat a vrátím se až těsně před souboji o FedExCup," řekl v Golf Weeku Mickelson, když v neděli opouštěl bojiště poblíž New Yorku a mířil ke svému letadlu.

Co bude v příštích dnech v Kalifornii dělat, o tom měl jasno. "Trochu si odpočinu, vynechám nějaké turnaje a mezitím opráším svou krátkou hru. Chci chipovat a putovat," uvedl s tím, že si nejspíš pustí i nějaké záběry z turnajů, na kterých se mu dařilo. "Zkusím okoukat věci, které jsem dělal, když mi to šlo lépe," doplnil Mickelson.

A ještě jeden poznatek si z Oak Hill poveze na turnaj Barclays. Hráč, který se nebojí experimentovat a klidně vyhodí driver z bagu, když na to přijde, půjde do finálových bojů FedExCupu plně vyzbrojen. "Určitě budu mít v příštích pár týdnech v bagu i driver," zakončil Mickelson.

Reklama