Hlavní obsah

Déšť si podmanil hřiště, v Mexiku přesto vede Stuard

Problémy s počasím na turnajích PGA Tour v úvodních kolech pokračují. Poté, co v minulém týdnu na The McGladrey Classic trápila hráče, pořadatele i diváky mlha, tentokrát na OHL Classic at Mayakoba to byl silný déšť a bouřky, co nedovolilo dohrát první kolo. Do klubovny se přitom dostalo pouhých patnáct hráčů.

Foto: Christian Palma, ČTK/AP

Golfový turnaj v mexickém Mayacoba, státě Quintana Roo, přerušilo počasí.

Článek

To neplatí o momentálním lídrovi turnaje. Američan Brian Stuard se na skóre -5 dostal po patnácti jamkách, což mu zaručuje ránu náskok před krajanem Erikem Comptonem a Španělem Alvarem Quirosem. Ani jeden z nich ale také nestihl své kolo dohrát.

A o moc lepší vyhlídky nejsou ani na pátek. Ve čtvrtek se nejprve nehrálo od 8:40 do 11:00. Podruhé se pak hra přerušila v 1:22 a o dvě hodiny později bylo rozhodnuto, že už se hrát nebude.

"Nejprve nás děsila možnost bouřek, po které přišel silný déšť. V průběhu dne jsme naprosto přišli o hřiště, déšť nás z něho vyhnal," posteskl si Slugger White, vicepresident PGA Tour pro pravidla a turnaje. "V pátek se s tím budeme muset poprat znovu," dodal.

Reklama

Související témata: