Hlavní obsah

Jihokorejec Noh se v New Orleans probojoval do čela

New Orleans

Turnaj Zurich Classic of New Orleans má po třetím kole nového lídra. Zatímco po prvních dvou byl ve vedení Ben Martin, který v kole prvním vytvořil rekord hřiště, po sobotě je na tom nejlépe jihokorejský golfista Seung-Yul Noh. Ten je po 54 jamkách na skóre -18, a to i díky tomu, že ještě nezahrál jediné bogey. Druhý Keegan Bradley ztrácí dvě rány.

Foto: Jonathan Bachman, ČTK/AP

Dvaadvacetiletý jihokorejský golfista Seung-Yul Noh se na Zurich Classic dostal do čela.

Článek

Noh ve svých 22 letech předvádí na TPC Louisiana skvělý golf. Během tří kol trefil 45 z 54 greenů v regulaci a jenom v sobotu se osmkrát přiblížil ranou do greenu na tři a méně metrů od jamky. Vyčaroval z toho sedm berdíků a výsledek 65. Už druhý v tomto týdnu.

První si připsal v úvodním kole, v tom druhém byl jen o tři rány horší (68). „Takhle se mi daří jen v tomto týdnu. Jen díky tomu jsem zahrál tři kola bez bogey," řekl pobaveně pro stránky PGA Tour Noh, který jinak ve statistice ballstriking vyloženě nezáří.

Vždyť v této sezóně mu v této statistice na zámořské sérii patří až 88. příčka, především kvůli špatném drajvování. I to je nejspíše hlavní důvod, proč je pro fanoušky zatím spíše velkou neznámou, přestože je na PGA Tour už tři roky od svých 19 let.

V minulém roce přišel o kartu, když během celé uplynulé sezóny prošel jen 11 cuty a v konečném pořadí FedExCupu obsadil až 160. příčku. Zpátky ji však získal hned během Web.com Tour Finals, když ovládl Nationwide Children’s Hospital Championship.

„Celý uplynulý rok byl pro mě velkým zklamáním. Hodně jsem se však během něho naučil a nyní jsem na zítřek připravený," vzkazuje před finálovým kolem Noh, který se může stát sedmým premiérovým vítězem na PGA Tour v rámci posledních deseti Zurich Classic.

Reklama

Související témata: