Hlavní obsah

Koukal s Razýmem obují v rámci přípravy tretry v atletické extralize

PRAHA

Zatímco úspěšní běžci na lyžích Lukáš Bauer s Martinem Jakšem zpestřují část přípravy na příští zimu angažmá v cyklistické profistáji, Martin Koukal s Alešem Razýmem obují během léta atletické tretry. Čeští reprezentanti budou hájit barvy turnovského oddílu v atletické extralize.

Článek

Koukal s Razýmem tak naváží na své předchůdce, v 80. letech totiž oblékli dres turnovského atletického oddílu třeba bronzoví medailisté z olympiády v Calgary Ladislav Švanda s Václavem Korunkou nebo Koukalův osobní trenér a servisman Jan Baranyk.

„Historická souvislost tam ale není. Já jsem zamlada běhal ve Žďáru nad Sázavou a také před poslední sezónou jsem se v rámci sprinterského tréninku připravoval na dráze. Když přišla nabídka od turnovského klubu, neváhal jsem,“ přiblížil pro Sport.cz Koukal.

Jednatřicetiletý závodník, který si letos přivezl z olympiády ve Vancouveru bronz ze štafety, by měl spolu s Razýmem startovat ve 2. a 3. kole atletické extraligy na začátku června a července. „Teprve začínám trénovat a na první kolo bych ještě nebyl připravený. Ona je vůbec otázka, nakolik budu Turnovu platný, abych nebyl jen do počtu. Nicméně je to lákavé zpestření přípravy, každý rok se snažíme dát tréninku nějaký zvláštní impulz,“ vyprávěl Koukal.

Mistr světa na volné padesátce z roku 2003 plánuje start na distancích 3, 5 a 10 kilometrů. „Aleš jako sprinterský specialista poběží kratší tratě. Pro mě je prioritou příští sezóny úspěch na mistrovství světa v Norsku ve skejtovém závodu na 50 kilometrů, proto jsem vybral delší tratě,“ vysvětlil Koukal svou volbu.

Turnovský atletický klub věří, že i s pomocí běžců na lyžích postoupí v extralize až do finálových bojů. „Cílem pro letošní sezónu je umístění do sedmého místa, tj. postup do finále extraligy,“ potvrdili zástupci oddílu z Českého ráje serveru atletika.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.