Hlavní obsah

Basketbalista Wallace se v NBA vrací do Detroitu

DETROIT

Čtyřnásobný nejlepší obránce NBA Ben Wallace se vrací do Detroitu, v němž prožil nejúspěšnější léta své kariéry v této zámořské basketbalové soutěži. Podle zdrojů serveru TSN.ca se čtyřiatřicetiletý Wallace dohodl s vedením Pistons na ročním kontraktu, který má být oficiálně podepsán v průběhu příštího týdne.

Článek

Wallace bude pobírat plat 1,3 miliónu dolarů, na což však přistoupil také díky tomu, že mu starý kontrakt, původně uzavřený v Chicagu, zaručoval na nadcházející ligový ročník příjem 14 miliónů. Čtyř miliónů se však Wallace vzdal, aby již nepatřil Phoenixu, kam byl poslán z Clevelandu koncem června v rámci výměny za Shaquillea O´Neala, ale stal se volným hráčem.

Výborný obranář, který je známý také pro své výstřední účesy ve stylu afro, působil v týmu Pistons v letech 2000 až 2006. Do tohoto období spadají všechna jeho individuální ocenění pro nejlepšího obránce soutěže (2002, 2003, 2005, 2006) a právě s Detroitem také v roce 2004 vyhrál mistrovský titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.