Hlavní obsah

Čeští florbalisté rozdrtili v přípravě Německo 12:2

PLZEŇ

Čeští florbalisté zvítězili v prvním ze série tří přípravných utkání s Německem v Plzni vysoko 12:2. Hattrickem a jednou asistencí se na tom podílel útočník Petr Skácel, po čtyřech bodech za dvě trefy a stejný počet asistencí si připsali také Radim Cepek a Vojtěch Skalík. Druhý duel je na programu v sobotu opět od 19:00, třetí pak v neděli od 13:00.

Článek

Už po 19 vteřinách otevřel skóre nejzkušenější český reprezentant Radim Cepek, který prostřelil z dálky gólmana Kohlera. V šesté minutě nejdříve trefil kapitán Fridrich tyč, ale vzápětí už skóroval Skácel. Za minutu sice snížil Dominic Mucha, ve 13. minutě však vrátil českému týmu dvoubrankové vedení prudkou střelou Chrápek.

I do druhé části vstoupili Češi rychlým gólem, když skóroval po 26 sekundách Skalík. V 28. minutě oslavil reprezentační debut trefou Křenek a v 33. minutě rychle dovršil hattrick Skácel. Nejdříve proměnil trestné střílení, pak se po devíti vteřinách trefil i ze hry.

Po Cepkově druhé trefě v utkání zkorigoval Gysin na 2:8. Výsledek ještě vylepšil dvěma góly Novotný, který při jubilejním desátém gólu v utkání využil první přesilovku. Následovala ještě branka Skalíka a dokonce v oslabení uzavřel výsledek Ostřanský.

"Myslím si, že jsme přeci jen očekávali, že soupeř bude o poznání kvalitnější. Možná se na jejich výkonu podepsala únava z cesty a další dva zápasy budou ze strany Němců lepší. Jednoznačně to v celém utkání bylo o překonávání obranného valu soupeře," řekl oficiálním stránkám České florbalové unie asistent trenér české reprezentace Filip Vítek.

Reklama

Související témata: