Hlavní obsah

Finsko - Česká republika 6:5Čeští florbalisté podlehli na EFT v Tampere domácímu Finsku

Tampere

Čeští florbalisté prohráli v úvodním vystoupení na Euro Floorball Tour v Tampere s domácím Finskem 5:6 a nic platný jim nebyl ani hattrick Jiřího Curneyho. Zápas ztratili svěřenci trenéra Radima Cepka ve druhé třetině, v které inkasovali všech šest branek. Bonusový bod za vítězství v samostatných nájezdech 2:0 si připsali také Finové. Druhý zápas čeká český tým v sobotu od 18:00 SELČ se Švédskem.

Článek

Úvodní dějství se Čechům vydařilo. V deváté minutě se ujali vedení díky Curneymu, který překonal gólmana Ihmeho znovu za necelých pět minut. V druhém dějství smazali ztrátu Junkkarinen s Myllymäki. Cepkův tým sice dostal znovu do vedení Dóža, ale zbytek druhé části patřil Finům. Gólmana Kafku překonali dvakrát Wardi, Tiitu a Hulmi.

Naděje českého týmu oživil po 103 sekundách závěrečného dějství gólem v oslabení při Jendrišákově vyloučení Sladký. V 53. minutě dovršil hattrick Curney, ale vyrovnání už Suomi českému týmu nedovolili. V dodatečných nájezdech se prosadili jen Väänänen a Tiitu.

"Musím poděkovat hráčům za velmi dobrý a bojovný výkon. Bohužel druhou třetinu a finské napadání jsme nezvládli. Udělali jsme hodně chyb v přechodu a soupeř trestal naše chyby brankami," řekl trenér Cepek oficiálním stránkám České florbalové unie. "Jsem rád, že jsme se vrátili do zápasu. V třetí třetině jsme znovu předváděli naší hru a vytvářeli si hodně šancí."

Kanonýr večera Curney dával velký díl svého hattricku spoluhráčům. "Dostal jsem tři perfektní přihrávky a naštěstí jsem to proměnil. Ale dneska nás bohužel Finové ve druhé třetině totálně přejeli. Ty druhé dvě třetiny jsme hráli vyrovnaný zápas," prohlásil útočník FBC Ostrava.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Tampere:
Finsko - ČR 6:5 (0:2, 6:1, 0:2), nájezdy 2:0
Branky a nahrávky: 26. Junkkarinen (Moilanen), 31. Myllymäki (Hulmi), 35. Wardi (Hänninen), 37. Tiitu (Heikkinen), 38. Hulmi (Väänänen), 39. Wardi (Tiitu) - 9. Curney (Natov), 13. Curney (Jendrišák), 34. Dóža (Jelínek), 42. Sladký (Tokoš), 53. Curney (Natov). Rozhodčí: Larinovs, Gross (oba Lot.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 621.
Švédsko - Švýcarsko 8:4 (3:2, 3:2, 2:0), nájezdy 1:2.

Reklama