Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic v prvním semifinále zdolaly FBC Ostrava

Ostrava

Florbalistky Vítkovic zdolaly v úvodním semifinále extraligy FBC Ostrava 5:4 a vykročily za třetí účastí v superfinále za sebou. Vítězky základní části vedly po dvou třetinách už 5:2 a přes finiš městského rivala výhru udržely. Na rozdíl jediné branky upravila Kristína Hudáková až 15 sekund před koncem.

Článek

"Byl to zapas, jaký jsem očekával. Měli jsme mnoho šancí, kterými jsme mohli zápas zlomit již dříve. Soupeř zlobil jen v první třetině," řekl trenér Vítkovic Richard Urban webu Českého florbalu.

Ještě větší náboj souboji městských rivalů dává fakt, že se historicky osmé superfinále poprvé přesune z pražské O2 areny do ostravské Ostravar Arény. "Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni a že to myslíme s útokem na superfinále opravdu vážně. Vítkovice byly opticky o něco lepší, my jsme ale neproměnili spoustu vyložených šancí, nájezd a tři přesilovky. Zítra budeme ještě silnější," prohlásil trenér FBC Ostrava Jakub Robenek.

Semifinále play off florbalové extraligy žen - 1. zápas:
1. SC Vítkovice - FBC Ostrava 5:4 (3:1, 2:1, 0:2)
Branky: 18. a 27. Martináková, 6. Ferenčíková, 19. M. Šponiarová, 21. Šupáková - 24. a 60. K. Hudáková, 11. Pastušková, 56. Kapcová. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.