Hlavní obsah

Rio má pro rok 2016 skromnější olympijský projekt

RIO DE JANEIRO

Zástupci Ria de Janeiro představili podrobnější plány na uspořádání olympijských her v roce 2016. Návrh se nese ve skromnějším duchu, než jejich předchozí neúspěšná kandidatura pro rok 2012. Tehdy se Rio nedostala ani do užšího seznamu kandidátů, a Jižní Amerika tak na svoji první olympiádu stále čeká.

Článek

Brazilští organizátoři například upustí od původně plánovaného rozšíření metra, naopak prosazují používání ekologických autobusových linek na bionaftu.

K jednotlivým sportovním odvětvím se využijí z větší míry již postavené stadiony. V plánech se ale počítá s demolicí městského závodního okruhu Jacarepagua, někdejšího dějiště závodů formule 1. Na jeho místě by měl vyrůst olympijský park, jenž má sloužit více olympijským sportům najednou.

Podle šéfa Brazilského olympijského výboru Carlose Arthura Nuzmana se rozpočet her bude pohybovat okolo 500 milionů dolarů. O olympijské hry v roce 2016 se uchází dalších šest měst včetně Prahy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.