Hlavní obsah

Juniorské florbalistky podlehly na úvod MS obhájkyním titulu

BABIMOST

České florbalistky vstoupily do juniorského mistrovství světa prohrou 6:8 s obhájkyněmi titulu ze Švédska. V polském Babimostu se ve středu sice svěřenkyně trenéra Michala Maroška dostaly na začátku šesté minuty do vedení 2:1, ale favorizované soupeřky odpověděly sérií čtyř branek a náskok už udržely, přestože český výběr v závěru mohutně dotahoval.

Článek

V 52. minutě se dokonce v rozmezí pouhých 14 sekund trefily Urbánková a Koníčková, které tak snížily na rozdíl jediného gólu. Poslední slovo ale měla dvě a půl minuty před koncem Bäckmanová.

"Holky předvedly výborný týmový výkon, s tím samozřejmě musím být spokojen. Asi nejtěžšího možného soupeře se hráčky nezalekly, odehrály s ním vyrovnanou partii a v závěru opravdu nechybělo mnoho k cenné remíze," řekl na webu České florbalové unie trenér Marošek. "Výkon proti Švédkám je určitě příslibem do zbytku turnaje, klíčové zápasy máme teprve před sebou," dodal.

V dalších zápasech skupiny A se české reprezentantky utkají s Německem a domácím Polskem.

Skupina A:
Švédsko - Česko 8:6 (5:2, 0:1, 3:3)
Branky: 2. a 41. Helinová, 7. Norlinderová, 12. Wibronová, 17. Wijková, 17. vlastní, 50. Holmbornová, 58. Bäckmanová - 29. a 52. Urbánková, 3. Paulovičová, 6. Skopková, 48. Krajčovičová z tr. střílení, 52. Koníčková.
Polsko - Německo 7:0.
Skupina B:
Finsko - Švýcarsko 1:8, Norsko - Lotyšsko 4:2.

Reklama