Hlavní obsah

Boxer Pála porazil exmistra světa Akinwandeho

ANKARA

Životního úspěchu dosáhl nejlepší český profesionální boxer v těžké váze Ondřej Pála, který porazil bývalého mistra světa Henryho Akinwandeho. Třiadvacetiletý rodák z Prahy vyhrál páteční souboj s Britem nigerijského původu v Ankaře vypsaný na šest kol na body.

Článek

Ve dvaadvacátém zápase mezi profesionály si Pála připsal jubilejní dvacáté vítězství, které by mu mohlo otevřít dveře do světa velkého boxu.

Pála vyhrál deváté utkání za sebou. Naposledy nestačil předloni na Rusa Denise Bojcova, s nímž utrpěl jednu ze dvou dosavadních porážek.

O devatenáct let starší Akinwande, který měl v letech 1996 a 1997 v držení pás mistra světa organizace WBO, se představil v ringu po roční pauze.

"Já jsem rozboxovaný. To by měla být moje výhoda," řekl před soubojem deníku Právo Pála, který naposledy v únoru knokautoval v Dubaji Kanaďana Arthura Cooka. Akinwandemu uštědřil v 55. zápase jeho kariéry čtvrtou porážku.

Britský boxer zažil nejslavnější zápas své kariéry před jedenácti lety, kdy se utkal s legendárním krajanem Lennoxem Lewisem o titul světového šampiona organizace WBC. V pátém kole byl Akinwande diskvalifikován za držení soupeře.

Reklama