Hlavní obsah

Praha olympijská podle Béma projde transformací

PRAHA

Pražský primátor Pavel Bém chce, aby kandidatura Prahy na pořádání letních olympijských her v roce 2020 byla úspěšnější než ta předchozí, při které Praha vypadla již v prvním kole. Bém tak připustil, že společnost Praha olympijská, která se stará o pražskou kandidaturu, projde transformací a prý se nedají vyloučit ani personální změny.

Foto: Sport.cz

Praha se chce ucházet o pořádání letních olympijských her 2020.

Článek

"Začátkem příštího roku dojde k transformaci společnosti Praha olympijská, dojde k personálním změnám," cituje Béma Aktuálně.cz. "Na rok 2020 se budeme chtít připravit s větší intenzitou a větší ambicí a nepochybně se silnějším týmem v zádech," dodal Bém.

V souvislosti s personálními změnami se nejčastěji skloňuje jméno šéfa společnosti Tomáše Petery. Zda tomu tak skutečně bude, však Bém nepotvrdil. "To zatím není na pořadu dne," uvedl stroze.

Sám Petera však podle svých slov chce ve funkci pokračovat. "Personální věci jsou otázkou zřizovatele, já mám nicméně zájem pokračovat dál," řekl Petera.

I nadále se plánují komorní hry

I v další kandidatuře chce Bém zachovat koncept komorních her, tedy jejich provázanost s centrem Prahy. Bude však třeba zapracovat na dotaznících Mezinárodního olympijského výboru. Jeho členové poslali Praze po neúspěšné kandidatuře seznam připomínek k olympijskému dotazníku, ve kterém Praha představila koncept her.

"V některých případech MOV dobře nepochopil možné přidané hodnoty části našich návrhů, například umístění olympijské vesnice do poměrně centrální části Prahy v oblasti Bubnů," prozradil Bém. "Nepochybně pro rok 2020 budeme připravovat s velkou pílí sofistikovanější a rozsáhlejší dotazník, budeme už skutečně hrát o reálný úspěch," dodal primátor.

Praha se poprvé ucházela o kandidaturu na pořádání olympijský her pro rok 2016. V konkurenci dalších šesti uchazečů však stejně jako Baku a katarské Dauhá neuspěla. Do dalších kol postoupilo Chicago, Tokio, Rio de Janeiro a Madrid.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.