Hlavní obsah

Číňanky ovládly dvouhru badmintonu, zlato obhájila Čang Ning

PEKING

Badmintonový turnaj na olympijských hrách v Pekingu ovládly domácí reprezentantky. Z obhajoby zlaté medaile z Atén se ve dvouhře radovala Čang Ning, která v sobotu ve finále porazila krajanku a dvojnásobnou mistryni světa Sie Sing-fang 2:1 na sety. Čínské badmintonistky navíc mohly získat kompletní sbírku medailí, ale Lan Lu v boji o bronz překvapivě podlehla Marii Kristin Juliantiové z Indonésie.

Článek

Na své krajanky navázal i Čchen Ťin, který ve dvouhře mužů získal bronz po vítězství nad Korejcem I Hjong-ilem. Naopak čínský pár Cchaj Jün, Fu Chaj-feng nestačil ve finále mužské čtyřhry na mistry světa Hendru Setiawana s Markisem Kidem, kteří potvrdili roli největších favoritů a získali pro Indonésii první pekingské zlato.

Jediní evropští zástupci ve všech bojích o medaile Dánové Lars Paaske s Jonasem Rasmussenem v utkání o třetí místo ve čtyřhře podlehli korejskému páru I Če-čin, Hwang Či-man.

Badmintonový turnaj v nedělí zakončí boje o medaile ve smíšené čtyřhře a finále mužské dvouhry.

BADMINTON:
Muži:
Dvouhra:
O 3. místo: Čchen Ťin (3-Čína) - I Hjong-il (Korea) 2:1 (16, -12, 14).
Další pořadí: 5.-8. Gade (8-Dán.), Pao Čchun-laj (3-Čína), Kuncoro (6-Indon.), Jü-Hsing (Tchaj-wan).
Čtyřhra:
Finále: Setiawan, Kido (1-Indon.) - Cchaj Jün, Fu Chaj-feng (2-Čína) 2:1 (-12, 11, 16),
o 3. místo: I Če-čin, Hwang Či-man (Korea) - Paaske, Rasmussen (Dán.) 2:1 (-13, 18, 17).
Další pořadí: 5.-8. Kien Keat Koo, Boon Heong Tan (Malaj.), Logosz, Mateusiak (Pol.), Masuda, Ócuka (Jap.), Bach, Malaythong (USA).
Ženy:
Finále: Čang Ning (2-Čína) - Sie Sing-fang (1-Čína) 2:1 (12, -10, 18),
o 3. místo: Juliantiová (Indon.) - Lan Lu (3-Čína) 2:1 (-11, 13, 15).
Další pořadí: 5.-8. Nehwalová (Indie), Chung-jen Pchi (5-Fr.), Sü Chuaj-wen (7-Něm.), Wong Mew-čchu (8-Malaj.).
Smíšená čtyřhra:
Semifinále: Lilijanaová, Widianto (1-Indon.) - Che Chan-pin, Jang Jü (4-Čína) 2:1 (-15, 21, 23), I Hjo-čung, I Čong-te (Korea) - Marissaová, Limpele (3-Indon.) 2:1 (9, -12, 17).
Další pořadí: 5.-8. Prapakamolová, Tchoungtchongkam (Thajsko), Kostiuczyková, Mateusiak (Pol.), Juhlová, Laybourn (Dán.), Emmsová, Robertson (Brit.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.