Hlavní obsah

Také druhou biatlonovou štafetu letošní sezóny vyhrály Rusky

HOCHFILZEN

Ruské biatlonistky vyhrály i druhý štafetový závod letošní sezóny Světového poháru. Stejně jako minulý týden zvítězily v Hochfilzenu s obrovským náskokem před Německem a Polskem. Češky skončily třinácté.

Článek

Rusky v sestavě Světlana Slepcovová, Anna Bulyginová, Albina Achatovová a Jekatěrina Jurjevová přidaly k tradičně dobré střelbě i rychlý běh a v cíli byly o minutu a 43 sekund dříve než favorizované Němky. Ty přišly minulý týden o téměř dvouletou neporazitelnost a ani dnes se jim nedařilo podle představ. Rozhodující ztrátu nabrala na své druhé střelecké položce loňská královna SP Magdalena Neunerová, která musela na dva trestné okruhy.

Dlouho o stupně vítězů bojovaly také Polky, které měly nejlepší střelbu z celého startovního pole. Nakonec ale v závěrečném kilometru nestačily na kvarteto Francie.

Na konci první desítky se držely po většinu závodu i české reprezentantky v sestavě Veronika Vítková, Magda Rezlerová, Zdeňka Vejnarová a Zuzana Tryznová. Finišmanka Tryznová nakonec jako jediná výrazně pokazila střelbu, což připravilo družstvo o lepší výsledek.

Biatlon - štafeta ženy (4x6 km):
1. Rusko (Slepcovová, Bulyginová, Achatovová, Jurjevová) 1:14:00,3 (0 tr. okruhů), 2. Německo (Henkelová, Hauswaldová, Neunerová, Hitzerová) -1:43,4 (3), 3. Francie (Brunetová, Becaertová, Carrazová-Collinová, Baillyová) -2:13,8 (2), 4. Polsko -2:29,3 (0), 5. Ukrajina -2:38,3 (1), 6. Bělorusko -2:50,7 (0), ...13. Česko (Vítková, Rezlerová, Vejnarová, Tryznová) -7:18,7 (2).

Reklama