Hlavní obsah

Sáblíková má horečku, závod na tři kilometry asi nepojede

PRAHA/RICHMOND

Moc si přála přivézt z nadcházejícího mistrovství světa dvě medaile. Teď ale Martina Sáblíková leží s horečkou a její start na světovém šampionátu v Richmondu je ohrožen. Bolí mě celá hlava, uši, v krku i všechny klouby. Spíš přemýšlím, co mě vlastně nebolí,“ vyprávěla nemocná rychlobruslařka. "Čtvrteční závod na tři kilometry asi nepojedu," dodala smutně.

Článek

O uplynulém víkendu zvítězila  Martina Sáblíková potřetí za sebou v celkovém hodnocení Světového poháru a těšila se na nadcházející mistrovství světa. V kanadském Richmondu chtěla bojovat o dva cenné kovy. Nyní je ale její největší soupeřkou horečka. „Už při pondělním odletu ze Salt Lake City jsem měla zvýšenou teplotu. Bolí mě celá hlava, uši, v krku i všechny klouby. Spíš přemýšlím, co mě vlastně nebolí,“ snažila se jednadvacetiletá rychlobruslařka vtipkovat při telefonátu Sport.cz a deníku Právo. "Piju teď litry horkého čaje a potím se," dodala.

„Ve středu se poprvé postavím na olympijský led a pak uvidíme. Čtvrteční závod na tři kilometry nejspíš nepojedu. Ten páteční na patnáct set metrů určitě ne. Pokud to jen trošičku půjde, chci jet sobotních pět kilometrů. A kvůli Karolíně Erbanové a Andreje Jirků bych ráda nastoupila v nedělním závodě družstev,“ nastínila svůj program na šampionátu.

O medailových ambicích nemluví

Kouč Petr Novák stav nemocné Sáblíkové konzultuje s lékaři. "Uvidíme, jestli nasadíme antibiotika. S doktory jsem neustále v kontaktu. Odhlásit ji mohu až dvě hodiny před závodem, takže se pravděpodobně rozhodneme na poslední chvíli,“ řekl  Novák. „Uděláme maximum, abychom si olympijský ovál vyzkoušeli v ostrém závodě. Rozhodně ale nepůjdeme do zbytečného rizika, i když se jedná o poslední start v sezóně. Vše bude záležet na zdravotním stavu a aktuálních pocitech Martiny,“ zdůraznil trenér.

Nejúspěšnější česká rychlobruslařka se chtěla pokusit o dvě medaile. Vzhledem k nemoci však musela ze svých plánů slevit. „Chtěla jsem alespoň jednu medaili, a to zlato z pětky. Věřila jsem, že když mi to půjde, mohu vystoupit na bednu i po třech kilometrech. Teď nevím, jestli vůbec a co pojedu, takže nemohu mluvit o medailových ambicích. Pokud ale nastoupím, určitě budu bojovat o co nejlepší umístění. Snad se můj stav zlepší,“ přála si mistryně světa ve víceboji.

Reklama