Hlavní obsah

Bednaříkův memoriál ozdobí stříbrná olympionička Štefečeková

BRNO

Stříbrná medailistka z olympijských her v Pekingu ve střelbě na trap Slovenka Zuzana Štefečeková bude patřit k ozdobám dvacátého ročníku Memoriálu Miloslava Bednaříka. Od soboty do pondělí se v Brně představí na dvě stovky brokařů z patnácti zemí.

Článek

Z českých reprezentantů se na trapu řadí k favoritům Jan Sychra, který o víkendu v Plzni vyrovnal český rekord výkonem 125 terčů. Naději na umístění mezi nejlepšími mají i Jiří Lipták, Jiří Gach a také Marek Machan. "Ovšem kvalitní účast je ohlášena i ze zahraničí, kde je ale těžké hledat vyloženého favorita," uvedl na středeční tiskové konferenci manažer střelců pořádající Komety Brno Josef Machát.

Bednaříkův memoriál je čtvrtým závodem šestidílného Evropského poháru. Před Brnem se soutěžilo už v Itálii, kde obsadil Machan třetí místo, v Chorvatsku a na Kypru. "Loni jsme byli v rámci Evropského poháru hodnoceni jako nejlepší pořadatel s nejkvalitnějším startovním polem. Podle přihlášek můžeme na toto prvenství aspirovat i letos," dodal Machát.

V sobotu a v neděli jsou na programu trap a skeet, v pondělí dvojitý trap.

Reklama